Romani care se pregatesc sa migreze anul viitor in Scotia, Londra sau Liverpool insulta orasele britanice si posteaza online comentarii rasiste in care afirma ca nu vor sa traiasca langa indieni, arabi, chinezi sau persoane de culoare, relateaza The Daily Express in editia de duminica
Potrivit publicatiei, comentariile au fost postate pe un forum romanesc, in cadrul unor discutii pro si contra migrarii in Marea Britanie dupa anularea restrictiilor impuse romanilor pe piata muncii in aceasta tara, la 1 ianuarie 2014, scrie Mediafax.

Un utilizator, Skis, afirma pe site-ul Romani Online ca familia sa doreste sa se mute in Scotia pentru sporturi de iarna in Highlands, dar comentariile sale sunt rasiste, scrie publicatia. "Nu vrem o multime cosmopolita de indieni, arabi, chinezi, etc. Vrem ceva mai linistit", scrie acesta. Mutu, alt utilizator, descrie o "mare concentrare" de "pickaninny" (termen ofensator la adresa copiilor de culoare) in Slough, Berkshire.
De asemenea, ValiB a scris ca Leicester este "plin de indieni", iar Mickyroman ca a fost nevoit sa se mute in nordul Londrei din cauza populatiei asiatice. "Am aflat ca este plin de pakistanezi si indieni si nu stiu la ce sa ma astept din partea acestor natiuni".

Alti utilizatori dezbat care sunt zonele in care se traieste cel mai bine, care este situatia ajutoarelor sociale si perceptia lor despre viata britanicilor, scrie Daily Express, citand alte mesaje postate pe forum.

Aceste comentarii l-au infuriat pe Gerard Batten, purtatorul de cuvant pentru Afaceri Interne al UKIP, o formatiune nationalista si eurofoba. "Este ironic faptul ca oameni din M.Britanie care isi exprima ingrijorarile cu privire la imigrare sunt acuzati de xenofobie (...) Insa exista oameni care vor sa vina in M.Britanie, dar care nu vor sa se integreze in societatea nostra, pe baza prejudecatilor lor", a declarat parlamentarul, citat de publicatie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri