Guvernul moldovean a cazut. Comunistii au trecut motiunea

Guvernul moldovean condus de premierul Vlad Filat a fost demis in urma unei motiuni de cenzura votate marti in Parlament, relateaza PRO TV Chisinau.

Motiunea, depusa de Partidul Comunistilor din R.Moldova, a fost votata de 54 de parlamentari, informeaza Mediafax.

Potrivit Info-Prim Neo, in termen de trei zile, prim-ministrul Vlad Filat (foto dreapta) trebuie sa prezinte demisia Cabinetului de ministri.

Democratii si comunistii au apreciat ca un astfel de guvern nu mai poate exista, iar in opinia PDM votul de neincredere a fost acordat in special premierului Vlad Filat, nu ministrilor.
Liberalii nu au participat la vot, potrivit aceleiasi surse.

Presedintele moldovean Nicolae Timofti (foto stanga) urmeaza sa se consulte cu grupurile parlamentare si sa identifice o noua candidatura pentru functia de premier. Daca parlamentarii nu acorda, dupa doua incercari, un vot de incredere unui nou guvern, presedintele va dizolva Parlamentul si vor fi anuntate alegeri anticipate, mai scrie Info-Prim Neo.

Tensiunea intre partidele ce fac parte din alianta proeuropeana aflata la guvernare s-a accentuat luna trecuta, precizeaza ProTV Chisinau, dupa ce liderul Partidului Democrat Marian Lupu, presedintele Parlamentului, a solicitat demisia premierului Vlad Filat, apreciind ca Guvernul se confrunta cu o grava criza de credibilitate. Lupu l-a acuzat pe Filat pentru criza in care se afla Alianta pentru Integrare Europeana (AIE) si a amenintat ca grupul parlamentar al formatiunii sale va initia o motiune de cenzura.

Formatiunile care alcatuiesc coalitia de guvernamant in Republica Moldova nu au reusit sa ajunga la o intelegere, pana marti, cand expira termenul negocierilor la nivel de lideri de partid.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri