Proiectul deblocarii posturilor la stat primeste primul verde de la Comisia de munca din Senat

Comisia de munca din Senat, in sedinta comuna cu cea de buget, au adoptat un amendament propus de senatorul PSD Liviu Pop prin care sunt deblocate posturile bugetare din toate domeniile, insa actul normativ mai are nevoie de votul plenului si al Camerei Deputatilor.

Preseditele Comisiei de munca, Liviu Pop, a declarat ca amendamentul adoptat la propunerea sa elimina in fapt abrogarea articolului care prevedea blocarea angajarilor in sistemul bugetar "pe regula 15% din posturile vacantate sa fie ocupate".

"Trebuie sa fim corecti. In conditiile in care exista buget, se pot face aceste angajari. Noi avem prin angajamentele cu Comisia Europeana, Banca Mondiala si FMI prevederea ca in anul 2013 nu trebuie sa depasim 1.187.000 de bugetari. In momentul de fata, din datele pe care le-a prezentat Ministerul de Finante, acest plafon e depasit cu 1.833, deci foarte, foarte putin. In conditiile in care cheltuielile de buget de personal sunt prevazute in legea bugetului de stat, lucrurile sunt foarte simple: se vacanteaza un post, exista buget, se scoate la concurs. Nu e nevoie sa se vancanteze sapte posturi pentru a angaja o persoana", a explicat Pop, scrie Mediafax.

Proiectul de lege urmeaza sa fie supus votului in plenul Senatului, urmand ca decizia finala in acest caz sa fie luata la Camera Deputatilor.

Sursa foto: Freedigitalphotos.net

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri