Ponta: Extremismul si demagogia sunt impotriva intereselor Romaniei si Ungariei

Presedintele PSD Victor Ponta a declarat la congresul Partidului Socialist Ungar, ca "populismul, extremismul si demagogia sunt impotriva intereselor" Romaniei si Ungariei, fiind datoria "generatiei" sale sa regaseasca calea spre munca si convietuirea impreuna.

Presedintele PSD a remarcat faptul ca "adevaratele probleme" in relatia romano-ungara "nu sunt steagurile sau deciziile extremiste", scrie Mediafax.

"Intre noi nu trebuie sa existe decat decizia de a fi impreuna, de a ne respecta reciproc si de a intelege ca trebuie sa convietuim si cred ca trebuie sa ne ocupam de multe alte probleme care ii afecteaza pe maghiari, pe romani si pe bulgari: trebuie sa ne ocupam de problemele importante, si anume locurile de munca si cresterea economica.Am venit la Budapesta stiind cate mii de maghiari au locuri de munca pentru ca isi exporta produsele in Romania si cati romani au slujbe mai bune pentru ca muncesc impreuna cu Ungaria. Am venit aici stiind ca ambele tari duc o lipsa acuta de solidaritate sociala, de locuri de munca si de oportunitati egale pentru popoarele si tarile noastre. Daca dorim tot ce e mai bun pentru tarile si popoarele noastre, acesta va trebui sa fie cea mai importanta preocupare", a spus liderul social-democrat, conform textului discursului.

Ponta a mai spus ca reusita se poate inregistra "doar impreuna, nu separat".

"Doar in fotbal exista o echipa care invinge si una care pierde si stiu cat de important este fotbalul atat pentru maghiari, cat si pentru romani – de asta eu joc baschet! Acesta este viitorul pentru tarile si popoarele noastre: daca vom fi impreuna, daca vom comunica, daca ramanem prieteni, putem castiga impreuna!Asadar, sok sikert! Köszönöm!", si-a incheiat presedintele PSD discursul adresat socialistilor ungari.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri