Fumul alb a iesit! Cine este Papa Francisc I

Fum alb a iesit, miercuri seara, pe cosul Capelei Sixtine, indicand alegerea noului Papa. Noul papa este argentinianul Jorge Bergoglio. El si-a luat numele de Papa Francisc.

"Cardinalii au venit sa ma caute la capatul lumii", a declarat noul Suveran Pontif, dupa care a rostit rugaciunea "Tatal nostru" si a binecuvantat multimea adunata in Piata San Pietro, relateaza Mediafax.

Francisc I a lansat un apel la "fraternitate" si "prietenie" in cadrul Bisericii

Fumul alb a iesit la ora 19.06 (20.06, ora Romaniei), dupa al cincilea vot care a avut loc in cadrul Conclavului. Conclavul s-a reunit prima data marti.

Cine este noul Papa?

Jorge Mario Bergoglio, nascut in 1936, a fost Arhiepiscop al Buenoss Aires din 1998. Bergoglio are o diploma in filosofie. Pe vremea cand era cardinal Bergoglio era recunoscut pentru conservatorismul sau doctrinal, dar si pentru umilinta sa. Acesta a locuit intr-un apartament mic, si nu intr-un palat episcopal si a continuat sa mearga cu transportul in comun.

Bergoglio a participat din pozitia de cardinal elector la conclavul din 2005, cand a fost ales Papa Benedict al XVI-lea.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri