UPDATE: Mesajul VIDEO care surprinde actorii de pe scena politica - Traian Basescu: Adio, PDL!

Vasile Blaga a fost anuntat oficial castigator al functiei de presedinte al PDL, potrivit Mediafax. El a obtinut 2344 voturi din totalul celor 4567 valabil exprimate de delegatii la Conventie, in timp ce Elena Udrea a intrunit 2014 voturi, iar Monica Macovei - 209, potrivit rezultatelor prezentate de Mircea Toader.

Presedintele Comisiei de numarare a voturilor, Mircea Toader, a prezentat de la tribuna Conventiei rezultatul turului 1 al alegerilor pentru functia de presedinte al partidului.

El a spus ca, dupa inchiderea votarii, au fost exprimate 4615 voturi, valabil exprimate fiind 4567, iar anulate 48.

Voturile valabil exprimate pentru cele trei motiuni sunt, potrivit rezultatelor anuntate: "Reformistii" - 209, "Noul Partid Democrat Liberal. O noua Romanie" - 2014, "Romania dreapta. Politica dincolo de lozinci" - 2344.

Toader a precizat ca liderul motiunii "Romania dreapta. Politica dincolo de lozinci", Vasile Blaga, care a obtinut majoritatea voturilor valabil expirmate, este declarat presedintele PDL.

In timpul anuntului facut de Toader, Blaga si cei patru sustintari ai sai care au vorbit la motiune s-au aflat pe scena, in timp ce ceilalti lideri de motiune - Elena Udrea si Monica Macovei - nu erau prezenti, venind ulterior pe scena.

Dupa rezultatul votului, din sala s-au auzit scandari precum: "Blaga presedinte", "Stolojan", "Flutur", "PDL" si "Unitate".

Principalele declaratii ale celor trei candidati

Elena Udrea: PDL are nevoie de un lider curajos, caruia sa nu-i pese de atacuri. Eu pot sa ma lupt pentru PDL

Macovei: Eu sunt cosmarul lui Ponta, Nastase, Antonescu si Voiculescu. Cu mine nu le merge

Vasile Blaga: Sunt omul care aduna si nu dezbina