"Mi-e greu sa vad ca unul care sta mai mult cu domnisoare dezbracate prin Mamaia, se imbraca in tot felul de armuri, cand o face pe papuasul, cand pe apasul, mi-e foarte greu sa il vad discutand cu generalii de la NATO chestiuni serioase legate de tranzitul de armament, de munitie, de trupe. Mi-e greu sa il vad discutand cu Exxon, daca le spune sa il caute la Bamboo in discoteca. «Deci vedeti ca seful e la Bamboo, e acolo cu niste sirene iesite din Marea Neagra». Cred ca am fi noi neseriosi sa trimitem Exxon, NATO… Poate eu gresesc, dumneavoastra vedeti vreun general american mergand sa discute cu el, sau in Brazilia ca asta mai pleaca si in Brazilia?", a afirmat Basescu, la B1TV, potrivit Mediafax.

El a subliniat ca ar fi "cea mai mare greseala" ca premierul Ponta sa accepte ca municipalitatea sa devina actionar majoritar la administratia portului, asa cum vrea primarul Mazare, avand in vedere importanta proiectelor energetice si militare care presupun tranzitul prin acest port.

"Deci lucrurile ar fi atat de riscante, incat in locul lui Victor Ponta nici nu as discuta-o, pur si simplu as expedia problema cu tot cu cel care vine cu problema", a mai afirmat Basescu.

Scenarii pentru Portul Constanta

Portul Constanta este posibil sa fie trecut de sub administrarea Ministerului Transporturilor sub cea a Primariei Constanta, asa cum de principiu se intampla si cu porturi mari din Europa, precum Rotterdam, dar cand si cum se va face transferul ramane de discutat, a declarat premierul Victor Ponta.

Citeste si:

El a raspuns astfel intrebat de jurnalisti daca intentioneaza sa treaca Portul Constanta in administrarea primariei, avand in vedere ca primarul Radu Mazare s-a aratat ingrijorat de modul in care se desfasoara activitatea in cadrul acestei porti maritime.

"De principiu, toate porturile mari din Europa, incepand cu Rotterdamul, Hamburgul mi se pare ca este la fel, au primaria ca actionar, asa incat principiul e foarte corect. Cand si cum vom face transferul o sa discutam", a spus premierul.

In toamna anului trecut, presa l-a citat pe primarul Constantei, Radu Mazare, afirmand ca exista un acord intre el si premierul Victor Ponta de a transfera actiunile Portului Constanta la autoritatile locale si ca deputatii constanteni vor depune in Parlament un proiect de lege pentru transferarea actiunilor Portului Constanta detinute de stat catre autoritatile locale.