Primarul Constantei, Radu Mazare, a afirmat, marti, ca nu comenteaza cu privire la eventuale demisii de la varful PSD in urma alegerilor prezidentiale, precizand, in legatura cu o eventuala candidatura pentru sefia partidului, ca nu exclude "nicio varianta".

Dupa termenul de marti al procesului sau de la Curtea de Apel Bucuresti, Mazare a fost rezervat in declaratii atunci cand a fost intrebat in legatura cu responsabilii pentru rezultatul obtinut de PSD la scrutinul de duminica.
Astfel, intrebat daca Victor Ponta ar trebui sa demisioneze, Radu Mazare a precizat: "Nu stiu sa va raspund la aceasta data referitor la partid. Sunt in discutii si cu colegii de partid de la Constanta, si cu prietenii de acolo", arata Mediafax.

Referitor la situatia lui Victor Ponta si Liviu Dragnea la nivelul partidului, in urma rezultatelor din turul 2 al prezidentialelor, a spus ca nu le cere explicatii celor doi. "Nu pot sa va spun nimic deocamdata privitor la demisiile de la varful partidului. Daca stau sa ma uit la garnitura cu care a defilat PSD-ul in aceasta perioada, constatat ca au fost 80 la suta oameni complet noi fata de garnitura cu care a defilat Iohannis. Ministrii lui Ponta sunt toti oameni noi si tineri, pe care nu i-ati mai vazut in partid. Cei de langa Iohannis sunt cei pe care ii stiti. Nu pot sa spun ca nu am fost suparat pe rezultat, dar sunt obisnuit cu genul asta...Este clar ca este o problema", a adaugat el.

O sa mai vedem daca vreau sa particip pentru sefia PSD.

Intrebat daca analizeaza optiunea de a candida la sefia PSD, Mazare a declarat: "Deocamdata, nu am luat nicio decizie privind partidul. Vreau sa vorbesc cu prietenii si cu colegii de la Constanta. Dupa cum bine stiti, suntem o echipa acolo. O sa mai vedem daca vreau sa particip pentru sefia PSD. Nu exclud nicio varianta".

Referitor la scorul obtinut duminica de Klaus Iohannis in judetul Constanta - 57,06 la suta, fata de 42,93 la suta Victor Ponta -, edilul a spus ca "oamenii nu asociaza chestiunea locala si administratia locala cu votul la presedintie". "Oricat ne-am chinui noi sa facem aceasta alipire, se dovedeste, de trei ori la rand pana acum, ca nu se poate face aceasta alipire. Mi-am dat silinta. Sunt multi votanti care ma voteaza pe mine, iar ca presedinte, pe Traian Basescu. Acum m-au votat pe mine si pe Iohannis", a adaugat Radu Mazare.

Intrebat ce asteptari are de la noul presedinte, primarul Constantei a declarat ca spera ca lucrurile sa nu mai fie coordonate "ca pe vremea lui Basescu" si ca doreste sa nu mai fie o tinta "a unor procurori sau a unui sistem judiciar intreg".

Tot legat de Iohannis, edilul a fost intrebat cum vede candidatura acestuia la prezidentiale, incheiata cu o victorie. Mazare a precizat ca are o matusa si un var care sunt sasi de origine, ca matusa sa este activa in Forumul German din Constanta si ca ambii sunt "evanghelici", iar el, la randul sau, vorbeste limba germana. "In ultimii ani, am spus mereu ca una din tarile in care ma simt cel mai bine este Germania", a conchis Mazare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri