Ea a amintit ca a mai colaborat cu Vasile Blaga si cu PDL, anunta Mediafax.

Saftoiu a mai spus ca este convinsa ca poate avea o relatie institutionala de colaborare cu Roberta Anastase.

"Ii inteleg pozitia Robertei", a spus Saftoiu, mentionand ca fostul presedinte al Camerei a fost tinta unor critici din partea ei.

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, ca i-a propus fostului deputat PNL Adriana Saftoiu, fost purtator de cuvant al Presedintiei in primul mandat al presedintelui Traian Basescu, sa devina purtator de cuvant al PDL, iar aceasta a acceptat.

El a facut aceasta declaratie raspunzand unei intrebari inainte de sedinta BPN al PDL.

Adriana Saftoiu a mai fost purtator de cuvant al PD, intre 2001 si 2004, iar in perioada 2005 - 2007, la inceputul primului mandat de presedinte al lui Traian Basescu, a fost consilier prezidential pe probleme de comunicare.

Adriana Saftoiu a demisionat la 28 martie 2007 de la Cotroceni, declarand ca motivele sunt de natura personala: "E doar o masura administrativa. Raman in continuare un sustinator al politicii si proiectelor lui Traian Basescu".

Demisia Adrianei Saftoiu a avut loc la zece zile dupa ce sotul ei, Claudiu Saftoiu, a demisionat din functia de director al SIE.

Dupa o perioada, Adriana Saftoiu a devenit membru PNL, ajungand deputat al acestei formatiuni, postura din care a criticat in unele randuri anumite decizii ale presedintelui Basescu. In unele ocazii, acesta i-a replicat.

Vasile Blaga a castigat, recent, un nou mandat in fruntea PDL, victoria sa fiind contestata de Elena Udrea, dar si de presedintele Basescu. Seful statului a anuntat, la scurt timp dupa declararea oficiala a lui Blaga drept presedinte PDL, ca se desparte de acest partid.