Fostul deputat Adriana Saftoiu a fost exclusa din PNL, decizia fiind luata, sambata, in Delegatia Permanenta a filialei judetene Prahova a partidului din care Saftoiu facea parte si fiind motivata de "contradictia" intre ideile exprimate public de Saftoiu si cele ale PNL.
Presedintele PNL Prahova, Mircea Rosca, a anuntat, sambata, intr-o conferinta de presa, ca Delegatia Permanenta a organizatiei judetene a decis exluderea din partid a fostului deputat de Prahova Adriana Saftoiu, transmite Mediafax.

Adriana Saftoiu era membra a PNL Ploiesti.

El a explicat ca decizia de excludere a Adrianei Saftoiu a fost determinata de iesirile publice ale acesteia la diverse posturi de televiziune, iesiri pe care seful PNL Prahova le-a catalogat ca fiind "in contrast total cu ideile PNL", insa a refuzat sa dea exemple.

"Cel mai mult ne-a deranjat ca (Adriana Saftoiu - n.r.) merge la anumite televiziuni in numele PNL si exprima idei in contrast cu cele ale partidului. Nu suntem de acord sa vorbeasca in numele PNL in conditiile in care nu are nicio legatura si niciun contact cu acest partid", a spus Rosca.

Rosca a mai spus ca Adriana Saftoiu nu a mai luat legatura cu PNL Prahova de ani de zile.

Intrebat daca decizia PNL Prahova privind excluderea Adrianei Saftoiu trebuie validata de conducerea centrala a partidului, el a afirmat ca nu este cazul.

Saftoiu a avut in ultima perioada o serie de declaratii critice la adresa conducerii PNL.

In 2008, Adriana Saftoiu a candidat la alegerile parlamentare din partea PNL, castigand un mandat de deputat intr-un colegiu din Prahova. In februarie 2012, ea si-a anuntat demisia din functie in plenul Camerei si nu a mai candidat pentru un nou mandat de parlamentar la alegerile din 9 decembrie 2012.

Saftoiu a fost numita consilier prezidential, purtator de cuvant al presedintelui Traian Basescu, in 2004, functie din care a demisionat trei ani mai tarziu, dupa ce sotul sau din acea perioada, Claudiu Saftoiu, a fost demis de la sefia SIE.

Adriana Saftoiu, despre excluderea din PNL: "E mai rau decat daca as fi fost membru al PCR"

Adriana Saftoiu a declarat ca aceasta decizie a fost luata fara sa fie anuntata pentru a-si putea prezenta pozitia, mentionand faptul ca pana si in cazul membrilor PCR acestia isi puteau prezenta punctul de vedere inaintea unei excluderi.

"Am aflat despre aceasta excludere de la televizor si nu-mi ramane decat sa constat ca e mai rau decat daca as fi fost membru al Partidului Comunist, unde acolo inteleg ca totusi te chemau in sedinta in care erai exclus macar sa te infiereze de fata cu oamenii muncii si sa mimeze cat decat democratia, lasandu-te, vezi Doamne, sa spui ceva in apararea ta", a declarat Saftoiu.

Ea a precizat ca profesia sa nu este "de membru de partid" si ca nu traieste din aceasta calitate sau din "a face sluji cuiva".


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri