TVR are in momentul de fata o pierdere cumulata de 145.618.779,33 de euro, iar perioada necesara pentru a plati aceasta datorie este estimata la 7,5 ani, conform "scenariului pesimist" creionat de conducerea televiziunii.

Ca sa exemplifice "dezastrul" in care se afla TVR, Saftoiu a precizat ca incasarile Televiziunii Romane sunt de 6.579.204 euro/ luna si cheltuielile de 10.310.897 euro/ luna. Planul de masuri avute in vedere de conducerea TVR prevede reducerea cheltuielilor la 5.107.774 de euro/ luna si folosirea excedentului de circa 1.471.430 de euro pentru plata datoriilor si pentru investitii.

"Aici la TVR, din nefericire, ani la rand, au existat pana una-alta, cel putin la prima impresie, complicitati (…) misiunea mea aici si a Consiliului de Administratie investit in Parlamentul Romaniei este de a opri jaful structurat in care s-a complacut ani si ani de zile Televiziunea Romana", spune Saftoiu.

O problema foarte mare a TVR este si numarul foarte mare de angajati - aproximativ 3.400 de angajati. Saftoiu spune ca "numarul exact de scoateri din sistem" va putea fi precizat abia dupa finalizarea negocierilor cu reprezentantii sindicatelor din TVR, care vor incepe saptamana viitoare.