Reintroducerea pedepsei cu moartea, schimbarea Zilei Nationale, a imnului national sau scurtarea vacantei parlamentare sunt printre prevederile pe care romanii le-ar vrea in noua Constitutie, noteaza Adevarul.ro.
Agenda romanilor de rand pare diferita de cea a politicienilor atunci cand vine vorba de modificarea Constitutiei.
Liderii politici discuta despre atributiile presedintelui si ale premierului sau despre introducerea regiunilor in Legea fundamentala. In schimb, doar o mica parte dintre romanii care au trimis propuneri Forumului Constitutional ataca astfel de teme.
Multi dintre ei cer introducerea pedepsei cu moartea pentru fapte grave, schimbarea Zilei Nationale, introducerea votului obligatoriu sau posibilitatea de a-si demite parlamentarii prin referendum. Cei care au trimis scrisori Forumului prezinta si argumente pentru propunerile lor.
„Sa se prevada si sa se accentueze pedeapsa cu moartea pentru infractiunile: crima intentionata, jaf la drumul mare, talharie, violare pe timp de zi si de noapte a proprietatii private, violurile in grup sau izolat, pruncuciderea si altele de acest gen grav“, scrie un „cetatean roman apartinand societatii civile“.

Cititi mai multe pe Adevarul.ro.






Sursa foto: captura adevarul.ro / credit Mediafax FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri