Programul national de evaluare a starii de sanatate a populatiei, din 2007-2008, va ajuta la stabilirea pachetului minim de servicii medicale, a anuntat vineri, la prezentarea rezultatelor obtinute, ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu.
Ministrul Sanatatii a precizat ca rezultatele obtinute in cadrul programului sunt in concordanta cu evaluarile specialistilor si acestea vor ajuta la stabilirea pachetului minim de servicii medicale, noteaza Mediafax.

Nicolaescu (foto) a afirmat ca Ministerul Sanatatii a facut optiunea corecta atunci cand si-a asumat programul national de evaluare a starii de sanatate a populatiei, mai ales ca are un rol important si in modul in care vor fi alocatii banii pentru sanatate in urmatorii ani.

Eugen Nicolaescu a mai spus ca evaluarea trebuie continuata, deoarece populatia nu are educatie medicala, iar valoarea programului creste in timp.
Ministrul Sanatatii a spus ca programul national de evaluare a starii de sanatate a populatiei va fi reluat, dar deocamdata nu poate spune cand si sub ce forma.

Nicolaescu a mai spus ca vrea sa introduca si o serie de programe de preventie secundara, centrate in special pe populatia tanara, in acest sens fiind deja initiate discutii.

Eugen Nicolaescu a precizat ca se doreste a se actiona pe trei paliere in perioada urmatoare, respectiv pe implicarea si responsabilizarea fiecarui cetatean privind sanatatea sa, implicarea comunitatii locale pentru sprijinirea persoanelor aflate in situatii de risc si stabilirea unei colaborari intre Ministerul Sanatatii, Ministerul Educatiei Nationale, Ministerul Agriculturii si Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice.

In fostul mandat al ministrului Eugen Nicolaescu a fost pus in aplicare, din 1 iulie 2007 pana in decembrie 2008, un program de evaluare a starii de sanatate a populatiei. In cadrul acestui program, fiecare roman a primit prin posta un talon cu mentiunea "medic", cu care trebuia sa mearga la doctorul de familie pentru un consult si analize ce erau realizate in luna de nastere a fiecaruia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri