Scolile ar putea fi obligate sa raporteze lunar, pe internet, situatia absentelor

Unitatile de invatamant ar putea fi obligate ca din anul scolar 2013-2014 sa raporteze lunar, pe internet, situatia absentelor, a declarat, marti, ministrul Educatiei, Remus Pricopie.

"Este un lucru grav cand un copil nu vine la scoala. Eram in SUA, am lipsit trei zile pentru ca am fost bolnav si au sunat sa ma intrebe de ce lipsesc. Daca in SUA o facultate suna dupa student, de ce in Romania scoala sa nu fie interesata de ce se intampla cu elevii. De aceea, voi incerca sa avem raportarea lunara a absentelor, pe fiecare scoala, pe internet, incepand cu anul scolar 2013-2014", a spus ministrul Remus Pricopie, cu ocazia lansarii studiului national cu tema "Toti copiii la scoala pana in 2015: initiativa globala privind copiii in afara sistemului de educatie".

El a precizat ca scoala trebuie sa acorde importanta problemei absentelor, problemei dialogului cu parintii.

"Poate este nevoie sa facem educatia parintilor pentru controlul riguros al copiilor", a mai spus Remus Pricopie, scrie Mediafax.

Ministrul a adaugat ca Romania are o strategie privind abandonul scolar din perioada 2008 - 2009, dar are obligatia sa elaboreze un document nou, altfel nu pot fi accesate fonduri structurale pentru perioada 2014 - 2020.

"Fondurile structurale 2014 - 2020 sunt pentru reducerea abandonului scolar si formarea continua, dar, din pacate, la formarea continua avem participare la proiecte de numai doi la suta", a precizat Pricopie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri