Alin Simota era liderul unei grupari care santaja oameni de afaceri din Hunedoara, la cererea lui fiind executate acte de violenta si rapiri de persoane, pentru ca acestea sa divulge adresele celor de la care avea de recuperat bani, printre victime fiind si un candidat la functia de consilier local.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Alba-Iulia au destructurat o grupare infractionala organizata deosebit de violenta, constituita din opt persoane, care a actionat in principal in judetul Hunedoara si ar fi santajat oameni de afaceri locali, scrie Mediafax.

Gruparea infractionala era organizata pe paliere de comanda si executie, fiind suspectata de acte de violenta, santaj, camatarie si inselaciune, se arata intr-un comunicat de presa al DIICOT.

Din probele aflate la dosar rezulta ca liderul gruparii era Alin Simota, care transmitea ordinele catre inculpatul Constantin Cristian Litera, iar acesta asigura punerea lor in executare.

"La solicitarea lui Simota Alin, au fost executate mai multe acte de violenta la comanda, rapiri si santaje asupra unor persoane, cu scopul de a fi divulgate adresele unde se afla datornici de la care acesta avea de recuperat sume de bani sau pentru ca acestia sa-si retraga memoriile si plangerile formulate catre diverse institutii", au precizat procurorii DIICOT.

Anchetatorii au mai stabilit ca un candidat la functia de consilier local a fost agresat la solicitarea lui Alin Simota, pentru ca s-a opus unor cereri si proiecte de lucrari solicitate de firmele pe care acesta le administra.

Procurorii si politistii au facut, marti, sapte perchezitii la mai multe adrese din judetul Hunedoara. Opt invinuiti si alte 11 persoane vor fi audiati la sediul DIICOT.

Cercetarile in acest caz sunt facute impreuna cu ofiteri delegati de la IPJ Alba si Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate Alba-Iulia, cu suportul tehnic, informativ si logistic al Serviciului Roman de Informatii, DIPI si Inspectoratul Judetean de Jandarmi Alba.

Surse din randul anchetatorilor declarau pentru MEDIAFAX ca procurorii au descins, marti dimineata, la Clubul Sportiv Jiul Petrosani, unde au facut perchezitii in biroul finantatorului echipei de fotbal, Alin Simota, in prezenta acestuia, care a fost ridicat de la locuinta sa.

Alin Simota este consilier local PNL la Petrosani, iar in mandatul 2008-2012 a fost consilier judetean la Hunedoara.

Simota, care este unul dintre cei mai cunoscuti oameni de afaceri din judet, a dezvoltat afaceri atat in domeniul constructiilor, cat si in domeniul energetic, castigand mai multe licitatii organizate de Consiliul Judetean, in perioada in care a fost consilier judetean.

De asemenea, Simota este finantatorul echipei de fotbal Jiul Petrosani, care in pauza competitionala de iarna a fost retrasa din Liga a treia din cauza datoriilor. Totodata, echipa a doua a clubului, care evolua in liga a patra de fotbal, nu a mai fost programata la meciuri incepand cu luna aprilie.

Alin Simota, care a controlat de-a lungul timpului mai multe societati comerciale, unele dintre ele intrand in insolventa, s-a aflat de mai multe ori in atentia anchetatorilor pentru evaziune fiscala, stopaj la sursa si emitere de file cec fara acoperire.

Potrivit ultimei declaratii de avere completata in 31 iulie 2012, dupa preluarea mandatului de consilier local la Petrosani, Alin Simota are in proprietate o garsoniera de 23 de metri patrati cumparata in 2005. El nu are mentionate in declaratia de avare masini, terenuri sau alte bunuri a caror valoare sa depaseasca 5.000 de euro si nici sume in conturi sau depozite bancare.

Consform aceleiasi declaratii, Simota a incasat in anul fiscal anterior 7.426 de lei din indemnizatia de consilier judetean si alti 2.508 lei ca inginer la SC Simar Comimpex.

In declaratia de avere pe care a completat-o in 13 iunie 2012, la incheierea mandatului de consilier judetean, Simota scria ca are, pe langa garsoniera din Petrosani, un apartament in Bucuresti de 58 de metri patrati, din 2004, un apartament la Cannes, in Franta, din 2007, in suprafata de 860 de metri patrati si o casa in SUA, cumparata in 2006.

In declaratia de interese din 31 iulie 2012, Alin Simota a scris ca este presedintele filialei Petrosani a PNL si vicepresedintele Biroului Permanent Teritorial Hunedoara al PNL.

El a mai notat in document ca este asociat unic si director la SC Simar Comimpex SRL Petrosani si asiociat la societatile Exchange Invest SRL Petrosani si Europaphone SRL Petrosani.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri