Candidatii trebuie sa prezinte un eseu in limba Engleza, de 600 de cuvinte, pe una din cele doua teme: „How would the chosen postgraduate course will help the development of your home country?” sau “How would the chosen postgraduate course will help your professional and career development?”. Autorii eseurilor selectate vor participa la un interviu cu reprezentantii universitatii, care vor desemna si cei doi castigatori.

Participantii pot alege din cele peste 100 de programe de master ale universitatii, inclusiv din cele mai populare cum ar fi: MBA, Marketing, Management, Jurnalism, Drept, Turism, Medicina, Farmacie, Telecomunicatii, Informatica si altele.

Bursele acopera 50% din taxa standard de scolarizare, care se ridica la 4.050 lire sterline pentru majoritatea programelor. Programele de master au o durata de un an iar bugetul necesar pentru cazare si masa variaza intre 3300 - 5000 lire sterline pentru intreaga perioada de studiu.

Citeste si:

Termenul limita de trimitere a eseurilor este 26 Iunie 2013.

Acordarea burselor pentru aplicantii romani este parte a politicii educationale a universitatii Sunderland de a atrage studenti straini si se datoreaza performantelor bune ale studentilor din campus. In prezent, la Sunderland studiaza 92 de romani iar in fiecare an numarul lor creste. Universitatea este prezenta in topurile ziarului "Guardian"pentru Business si Management in Marea Britanie si in "Times" drept Universitatea anului 2012. La Sunderland studiaza in prezent peste 17.000 de studenti din intreaga lume.