Cele doua programe vor aduce 15 tineri mai aproape de administratia centrala pentru a participa la activitatea ministeriala. Internii vor lucra in diferite departamente, alaturi de Ministrul Tineretului si Sportului – Gabriela SZABO si angajatii MTS.

Admiterea in cadrul celor doua programe de internship s-a facut in urma unui proces riguros de selectie dintr-un numar mare de candidati. Studentii care au optat pentru MTS prin SMART Internship provin de la universitati din afara granitelor tarii: Dragos URECHE (Universitatea Sheffield, Marea Britanie), Stefan Ferencz (Universitatea Bournemouth, Marea Britanie), Andrei Dinica (Universitatea Durham, Marea Britanie), Iustinian Mazilu (Universitatea Sunderland, Marea Britanie), Paul Silaghi (Universitatea Nice Sophia Antipolis, Franta).

Programul SMART Internship a inceput 2 iulie 2014 si se va incheia pe 2 octombrie 2014, iar Programul de Internship in cadrul Guvernului Romaniei se va desfasura intre 23 iulie 2014 si 15 septembrie 2014.

In acelasi timp, Ministerul Tineretului si Sportului (MTS) a lansat proiectul "Start in cariera – Bune practici europene in consilierea profesionala a studentilor romani", prin care 5.000 de studenti din intreaga tara vor fi consiliati profesional si ajutati astfel sa se integreze pe piata muncii.

Sursa foto: Studenti/Shutterstock.com