"De la lansarea primei editii a programului de Internship (2001) pana in prezent, peste 550 de studenti ai universitatilor de profil din tara au fost instruiti de specialistii celor doua rafinarii, mare parte dintre candidati fiind ulterior angajati`, a declarat Yedil Utekov, director general Rompetrol Rafinare, companie ce opereaza rafinariile Petromidia si Vega.

Pe parcursul programului, tinerii vor fi instruiti de profesionisti din cadrul companiilor Rompetrol Rafinare, Rominserv, Rompetrol Quality Control si Midia Marine Terminal, in segmente de business precum productie, laborator, mentenanta, vanzari si marketing, planificare, managementul riscului, siguranta in munca.

Participantii provin de la universitatile de la Universitatea "Ovidius" Constanta, Facultatea de Petrol si Gaze Ploiesti – cu care grupul a dezvoltat parteneriate prin care ofera stagii de practica studentilor, absolventilor de facultate si masteranzilor.

Citeste si:

Studentii care participa la programul Internship 2015 (72 pe platforma Petromidia si 26 in cadrul rafinariei Vega) au fost selectati in urma unei campanii de recrutare din aproximativ 150 de candidati. Pe parcursul acesteia au fost evaluate competentele tehnice si cele comportamentale – capacitatea de a lucra in echipa, initiativa si proactivitate, orientare catre rezultate si orientare catre client. La finalul programului, specialistii din cadrul KMG International vor analiza potentialul de angajare al participantilor la programul de Internship.

In urma programului derulat in 2014, dintre ei peste 90 de studenti participanti, 50% au fost angajati in cadrul companiilor membre ale KMG International, pe diverse zone de activitate.

KMG International deruleaza activitati pe 12 piete principale aflate pe trei continente si are aproximativ 7.600 de angajati la nivel global, dintre care aproape 6.000 in Romania.

Sursa foto: Internship, Shutterstock