In timp ce oficialii agentiei de turism Mareea Travel afirma ca au aflat de tragedia din Muntenegru duminica la ora 19.00, premierul Victor Ponta spune a fost informat despre accident la ora 22.55.

Agentia de turism Mareea Travel, care a organizat circuitul in care a avut loc accidentul din Muntenegru, transmite ca a fost informata despre incident duminica la ora 19.00 si ca a comunicat MAE datele turistilor pentru identificarea lor de urgenta.

Reprezentantii agentiei spun ca fac aceste precizari "in spiritul unei informari corecte si transparente a opiniei publice precum si a rudelor celor care sunt implicati in acest eveniment nefericit".

"Informatia despre acest eveniment, a fost primita in data de 23.06.2013, la ora 19.00, prin coordonatorul circuitelor culturale, care are obligatia de a monitoriza traseele si comunicarea cu grupurile aflate in derulare. Astfel, am fost anuntati, de catre unul din pasagerii autocarului care asigura transportul ca a avut loc un accident deosebit de grav soldat cu victime. In aceasta situatie s-a incercat, fara rezultat, contactarea ghidului turistic Mareea, prezent in autocar, care coordona actiunea turistica", se arata in comunicatul agentiei.

Aceasta a constituit imediat o celula de criza pentru a intra in contact cu toate autoritatile locale si nationale care au gestionat situatia creata.

"In acest sens, remarcam viteza de reactie a Consulatului romanesc in Muntenegru, care a raspuns cu promptitudine apelurilor noastre. Mareea a fost in legatura directa si cu Ministerul Afacerilor Externe si a pus la dispozitie datele personale ale turistilor pentru identificarea lor urgenta", mai arata reprezentantii agentiei.

Ei mentioneaza totodata ca, la nivelul sediului operational din Bucuresti, consultantii agentiei au oferit si ofera, de peste 20 de ore, in flux continuu, informatiile necesare, atat familiilor celor implicati, cat si autoritatilor, precizand ca va mentine operational call center-ul 9988 care asigura non stop legatura cu toti cei implicati - familii, autoritati si mass-media.

"In ceea ce priveste aspectele de natura tehnica si comerciala care reglementeaza activitatea in turism, suntem nevoiti sa reamintim relatiile si obligatiile care decurg din contractul incheiat intre Mareea, ca organizator, si Gregory Tour, ca transportator. In prevederile contractuale dintre cele doua parti, incheiate conform legislatiei in vigoare, se stipuleaza fara echivoc responsabilitatea transportatorului in astfel de situatii", se mai spune in comunicat.

Ponta: Am aflat de Muntenegru la ora 22.55, politicieni ca Ungureanu se comporta ca hiene

Premierul Ponta afirma ca a aflat despre accidentul din Muntenegru la ora 22.55, cand a fost sunat de catre subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Raed Arafat, moment din care a luat legatura cu ministrii cu atributii, si regreta ca personaje politice ca Ungureanu se comporta ca "hiene".

"As vrea ca opinia publica sa fie corect informata, pentru ca am vazut niste neintelegeri in presa si simt nevoia sa fac aceasta precizare: conform listingului telefonului meu - si il pun la dispozitia presei - eu am aflat despre tragedia din Muntenegru la 22.55, cand am fost prima data sunat de domnul Arafat, deci inainte de ora aceea nu am stiut, dupa care, sigur, am luat legatura cu ministrul de Externe, cu ministrul Apararii si toti ceilalti. Regret foarte mult ca, intr-un moment de tragedie si de asemenea necazuri, personaje politice ca domnul Mihai Razvan Ungureanu se comporta ca niste hiene politice, incercand ca, din moartea unor oameni, sa aiba castiguri politice si fac un apel la toti politicienii sa nu foloseasca aceste tragedii ale oamenilor pentru interesele lor", a declarat premierul Victor Ponta, potrivit Mediafax.

Presedintele Fortei Civice, fostul premier Mihai Razvan Ungureanu, a declarat in presa ca accidentul din Muntenegru este o tragedie nationala si ca, in aceste conditii, faptul ca nu te comporti ca prim-ministru sau ministru de Eterne pe msura problemei si nu esti decent estede neimaginat, aratand ca "nu poti sa iesi si sa joci baschet cand se intampla o asemenea tragedie".

El a facut astfel referire la faptul ca premierul Ponta a participat, in cursul zilei de duminica, la cel mai mare turneu de baschet 3×3 din Romania, organizat cu sprijinul Federatiei Internationale de Baschet (FIBA) si a FIBA Europe.

Ministerul roman al Afacerilor Externe a transmis duminica seara, la ora 22.31, un comunicat in care informa ca un autocar cu turisti s-a prabusit sambata intr-o prapastie de 30 de metri din Muntenegru, iar din primele cercetari "se pare ca printre victimele accidentului se afla si cetateni romani".


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Încheierea mediilor: ce trebuie să știe elevii
Setari Cookie-uri