Promovabilitatea la examenele de la evaluarea nationala din acest an a fost de 77,16%, cu peste zece procente mai mult decat in 2012, cand au promovat 66,21% dintre elevii care au sustinut probele, au declarat oficiali din Ministerul Educatiei, scrie Mediafax.

Potrivit surselor citate, la evaluarea nationala din acest an au obtinut note mai mari sau egale cu cinci 77,16% dintre elevii care au sustinut probele la Limba romana, Matematica si limba materna. In 2012 au obtinut note de promovare 66,21% dintre elevii care au participat la evaluarea nationala.

"Spre deosebire de anul trecut, in acest an subiectele au fost calibrate corect, adica de nivel mediu plus. Notele sunt distribuite corect pe curba lui Gauss", au mai spus sursele citate.

In Capitala, au obtinut note mai mari sau egale cu cinci 90,16% dintre elevi la Limba romana, 96,47% la limba materna si 82,66% la Matematica.

Nota 10 au avut 160 de elevi la Limba romana si 1.286 la Matematica. Dintre acestia, 87 de elevi au obtinut nota maxima la ambele materii, au anuntat, sambata, reprezentantii Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti.

Elevii nemultumiti de notele obtinute la evaluarea nationala pot depune contestatii sambata, pana la ora 22.00.

Contestatiile vor fi solutionate in perioada 30 iunie - 2 iulie, iar rezultatele finale vor fi afisate in 3 iulie.

Media de admitere in liceu va fi calculata ca medie aritmetica dintre media notelor de la evaluare si media generala a anilor de gimnaziu.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Subiecte BAC 2017. Ce au avut de rezolvat elevii la Limba Romana