Peste 230 de apeluri privind strazi si imobile inundate in Capitala au fost primite prin 112 de ISU Bucuresti in doua ore, cele mai dificile interventii, din cauza cantitatii mari de apa, fiind in zonele spitalelor "Sf. Ioan" si "Marie Curie", la Facultatea de Stomatologie si pe Calea Vacaresti, anunta Mediafax.
Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti a fost solicitat sa intervina duminica pentru scoaterea apei acumulate in subsolul unor spitale, institutii de invatamant, locuinte sau pe carosabil, in urma precipitatiilor, care au depasit 25-35 de litri pe metru patrat, se arata intr-un comunicat de presa al institutiei.

La dispeceratul ISU Bucuresti, intre orele 17.30 si 19.30 au fost primite 232 de apeluri prin numarul de urgenta 112, pentru a interveni atat in Bucuresti cat si in judetele invecinate.

Echipajele ISU Bucuresti care intervin duminica in Capitala au fost suplimentate cu pompieri din turele libere. Pompierii actionau, in jurul orei 21.00, cu autospeciale echipate cu motopompe la peste 20 de adrese din Capitala.

Cele mai dificile interventii, din cauza cantitatii mari de apa acumulate, au fost in zonele Spitalului Clinic de Urgenta "Sfatul Ioan", Spitalului de Urgenta pentru Copii "M.S. Curie", la Facultatea de Stomatologie, pe Calea Vacaresti si pe strazile Brezoianu, Parcului si Macesului, a precizat sursa citata.

Echipaje ISU Bucuresti au intervenit si in localitatile Vidra, Rosu, Pantelimon, din judetul Ilfov, precum si in Frumusani, judetul Calarasi, in urma solicitarilor primite pentru socaterea apei acumulate in unele locuinte.

Si echipajele de la Apa Nova intervin cu 40 de utilaje pentru evacuarea apei din zonele inundabile.

Potrivit raportului Apa Nova, pana in prezent au fost inregistrate 39 de acumulari de apa si 15 guri de scurgere cu probleme, in mare parte acestea fiind solutionate, a anuntat Primaria Capitalei.

De asemenea, au fost semnalate 36 de cazuri de subsoluri inundate, 31 dintre acestea fiind deja curatate.

Operatorii de salubritate sunt in teren pentru degajarea apei si a eventualelor deseuri acumulate pe gurile de scurgere si la rigole, iar reprezentantii Administratiei Strazilor vor interveni pentru a remedia eventualele defectiuni la semafoare, a precizat municipalitatea. Bucurestenii pot face sesizari privind RADET, Enel si Apa Nova la numarul de telefon gratuit 0800.800.868, pus la dispozitie de Primaria Capitalei.

Bucurestiul si judetele Ilfov, Ialomita, Calarasi si Giurgiu au fost duminica sub avertizare nowcasting cod galben de ploi. Aversele au depasit local 25 de litri pe metru patrat si izolat 35 de litri pe metru patrat.

Ultima avertizare cod galben emisa de Administratia Nationala de Meteorologie pentru Bucuresti si judetul Ilfov a intrat in vigoare la ora 21.15 si este valabila pana la ora 23.30.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri