"Despre accidentul din Muntenegru vreau sa spun ca dupa ce am audiat 23 de persoane, dupa ce am ridicat inscrisuri de la societatea de transport, de la operatorul de turism, avem o perioada de evaluare. Dorim sa analizam actele de cercetare efectuate pana in prezent si sa ne putem stabili prioritatile", a precizat procurorul general Tiberiu Nitu, vineri, dupa un simpozion organizat de "Ziua Justitiei" de Uniunea Juristilor din Romania, noteaza Mediafax.

Procurorul general a mai precizat ca autoritatile din Muntenegru nu au trimis nici procesul-verbal de cercetare la fata locului si nici alte acte in cazul accidentului din Muntenegru.

"Noi evaluam actele facute de noi si cand le vom primi de la dumnealor le vom avea in vedere si pe acelea (...).Colaboram direct si cu procurorul din Muntenegru prin intermediul atasatului de interne pe care noi il avem acolo. Este o colaborare si o comunicare foarte buna", a spus Tiberiu Nitu.

Intrebat care este stadiul anchetei din Muntenegru si daca a fost finalizata, procurorul general a mentionat ca nu poate sa spuna care sunt aprecierile si concluziile organelor judiciare muntenegrene.

Citeste si:

"Atat pot sa va spun: nu s-a schimbat nimic fata de informarea anterioara in care v-am spus ca nu s-a ridicat epava, unele bunuri s-au ridicat, altele sunt inca in cala autocarului", a precizat procurorul general al Romaniei.

Un autocar cu turisti romani s-a rasturnat, pe 23 iunie, in jurul orei 18.00, ora Romaniei, intr-o prapastie din Muntenegru, accidentul soldandu-se cu 18 morti si 29 de raniti.

Un copil muntenegrean care era pe pod a fost acrosat usor de autocar si a fost ranit.

Accidentul s-a produs pe o sosea dintr-o regiune montana, pe podul Grlo, la 30 de kilometri nord de Podgorica, capitala Muntenegrului.