Proiectul educational initiat de compania americana Honeywell, specializata printre altele in produse si servicii aerospatiale, se adreseaza profesorilor din intreaga lume. Romania a avut cea mai ridicata rata de succes in procesul european de selectie, 45 de profesori romani fiind alesi sa participe la programul Honeywell Educators in cei noua ani de la infiintarea programului.

Tabara de la Centrul Spatial din Huntsville a constat in cinci zile de training-uri intensive, 45 de ore de cursuri si laboratoare practice, in urma carora profesorii au castigat noi abilitati de predare in domeniul stiintei, tehnologiei, ingineriei si matematicii si au invatat cum sa abordeze subiectele tehnice intr-un mod distractiv si inspirational. Acestia au urmat cursuri de dezvoltare profesionala, laboratoare practice si activitati de teren aliniate la standardele globale pentru invatamantul matematic si stiintific.

De asemenea, profesorii au beneficiat de simulari de zbor la standardele cele mai ridicate, de simulari ale unor misiuni spatiale, instructaje de supravietuire atat pe pamant, cat si pe apa, precum si de programe interactive despre dinamica zborului.

“Experienta este unica, pentru ca ai ocazia sa inveti tehnici noi de abordare a programei scolare si de a le trezi elevilor interesul pentru stiinta, intr-un stil foarte practic”, spune Anna-Monika Muscas.

Citeste si:

Odata cu inceperea noului an scolar, profesoara intentioneaza sa includa in programa scolara un curs optional pentru elevii din clasele IX – XII, in care sa imbine disciplinele stiintifice (fizica si chimie) cu informatica. “Copiii vor avea ocazia sa lucreze in echipa, sa dezvolte un proiect pe care apoi sa-l si duca la bun sfarsit, ne gandeam sa incepem cu constructia unei navete spatiale. In fiecare clasa sunt elevi dornici de cunoastere, care se implica si sunt dispusi sa se ajute unii pe altii. Un astfel de curs optional ii va ajuta sa-si dezvolte nu numai abilitatile tehnice si stiintifice, dar si capacitatile de inter-relationare”, completeaza Anna-Monika Muscas.

210 profesori din 27 de tari si 42 de state americane au participat la tabara ce a avut loc in perioada 14 – 27 iunie 2013. De la demararea programului in 2004, Honeywell a acordat burse HE@SA pentru 1.756 de profesori, din peste 45 de tari si 50 de state americane.

Pentru a participa la programul HE@SA, candidatii trebuie sa parcurga un proces detaliat de selectie, fiind asigurata astfel includerea profesorilor cu cele mai bune calificari. Odata selectati, profesorii primesc burse complete, care includ transportul, sesiunile de pregatire, mesele si cazarea pentru intreaga durata a programului, sponsorizate de Honeywell si de angajatii sai.