Reforma manualelor este parte a procesului de modernizare a sistemului de invatamant romanesc si presupune atat actualizarea continutului, in conformitate cu planul-cadru de invatamant, cat si introducerea alternativei manualelor digitale.

"Aceste schimbari, ignorate in ultimii ani, desi au fost solicitate insistent atat de profesori, cat si de parinti si elevi, vor fi realizate gradual, tinandu-se cont de resursele disponibile si de nevoia de a asigura predictibilitate politicilor educationale", se arata in comunicat.

In perioada mai-iulie, ministerul de resort a lansat in dezbatere publica metodologia de realizare a manualelor pentru clasa I si a II-a.

Citeste si:

"La momentul respectiv am inteles opozitia unora dintre editori, care au reclamat faptul ca nu au timp sa tipareasca noile manuale. Prin urmare, din respect pentru partenerii de dialog, am decis sa prelungim cu 6 luni perioada pana la care sa fie gata manualele. In acest moment, suntem in calendarul stabilit, urmand ca pana la 1 septembrie sa se redacteze forma finala a metodologiei, forma care va integra si observatiile venite din partea partenerilor de dialog social. Prin urmare, nu exista nici o intarziere fata de cele stabilite anterior", potrivit institutiei.