Manualele scolare din invatamantul primar ar putea ramane la elevi, mai ales ca pentru unii sunt singurele carti, iar cele pentru celelalte cicluri vor fi recuperate la sfarsitul anului scolar, a declarat luni, ministrul Educatiei, Remus Pricopie, transmite Mediafax.

"Ne-am gandit ca, pentru inceput, elevii din ciclul primar sa nu mai returneze manualele. Pentru unii copii, manualele sunt singurele carti. Apoi, copiii sunt prea mici si unele carti se strica mai mult, asa ca am decis ca elevii din primar sa pastreze cartile", a spus Remus Pricopie.

Ministrul Educatiei a precizat ca, pentru o perioada, manualele pentru elevii din celelalte cicluri de invatamant vor fi returnate la sfarsitul anului scolar. "Pana in 2014, Ministerul Educatiei platea pentru manuale 16 milioane de lei. Erau carti care se cumparau cu 1,30 lei. Odata cu schimbarea manualelor, preturile vor creste", a mai spus Remus Pricopie.

Elevii claselor I si a II-a vor avea, la 15 septembrie, manuale noi, inclusiv in format electronic, anunta in iulie ministrul Educatiei.

Citeste si:
Circa 20.000 de accesari a manualelor digitale
Circa 20.000 de accesari a...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Anul 2018 pentru Educatie: Patru ministri, gafe si manuale gresite