Ministrul Educatiei Remus Pricopie a declarat ca nu exclude ca de anul viitor, sa existe, cel putin la clasele mici, cate doua volume la fiecare manual, corespunzatoare semestrelor, pentru a mai usura ghiozdanul carat de elevi, alaturi de manualele digitale, cu aplicatii multimedia.


"Din septembrie, copiii vor avea manual in format clasic, pe masa, iar pe pagina de internet, manuale.edu.ro, vor exista manualele in format digital", a spus Pricopie, precizand ca este vorba de carti in format pdf, dar si de aplicatii multimedia.

"Am copii in clasa a treia si a noua. (...) La clasa a III-a pun mana pe ghiozdan si este greu", a spus ministrul Educatiei, duminica, la emisiunea "Dupa 20 de ani" de la Pro TV, apreciind ca "subiectul acesta trebuie reglementat", relateaza Mediafax.

Pricopie a precizat ca a discutat deja, in ceea ce priveste manualele pregatite pentru clasa I de anul acesta, daca e cazul sa fie impartite in cate doua volume, corespunzatoare celor doua semestre, pentru a se reduce canititatea pe care elevii o cara zilnic.

Citeste si Ministrul Educatiei: Vor avea loc evaluari de tipul celei nationale, din doi in doi ani, pana la clasa a VIII-a


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Capitala înregistrează un nou episod de poluare
Setari Cookie-uri