Circa 20.000 de accesari a manualelor digitale, in prima zi de la lansare

Platforma pe care au fost postate manualele digitale, www.manuale.edu.ro, a inregistrat aproximativ 20.000 de accesari in prima zi de la lansare, anunta ministrul Educatiei Remus Pricopie, scrie Mediafax.

"Dupa mai bine de 10 ani de la elaborarea ultimelor manuale pentru clasele primare, elevii claselor I si a II-a au astazi la dispozitie manuale noi. Prea mult timp, nepermis de mult, acest proces de innoire si modernizare a programelor si a manualelor a fost amanat! Iata ca, acum, elevii au manuale noi, inclusiv in format digital. Acestea raspund nevoilor unui act educational specific societatii secolului al XXI-lea si pot fi accesate gratuit pe site-ul www.manuale.edu.ro", spune Pricopie in comunicat.

Ministrul precizeaza ca numai in prima zi de functionare acest site a inregistrat aproximativ 20.000 de accesari. Totodata, el a anuntat ca Ministerul Educatiei a initiat deja procedurile pentru revizuirea programelor si apoi a manualelor pentru clasele a III-a si a IV-a.

Ministerul Educatiei a anuntat ca manualele digitale pentru clasele I si a II-a au fost aprobate si pot fi folosite la clasa, fiind incarcate, in aceeasi zi, pe site-ul www.manuale.edu.ro. Totodata, ordinele de ministru privind aprobarea noilor manuale pentru disciplinele din clasele I si a II-a, castigatoare ale licitatiei organizate de Ministerul Educatiei, au fost semnate luni.

Ministerul Educatiei a precizat ca este vorba despre manualele la disciplinele "Matematica si exploarea mediului" pentru clasele I si a II-a, "Comunicare in limba romana", clasa a II-a, "Comunicare in limba moderna - Limba engleza" pentru clasele I si a II-a, "Comunicare in limba materna maghiara", clasa I si "Comunicare in limba romana pentru minoritati", clasa I.

Citeste si:
Consultari la Cotroceni: Iohannis si partidele aleg candidatul...
LIVE TEXT Iohannis se...

Elevii claselor I si a II-a ar fi trebuit sa invete dupa manuale noi, inclusiv in varianta digitala, de la inceputul anului scolar. Acestea nu au ajuns insa in scoli pana in 15 septembrie, intrucat licitatia organizata de Ministerul Educatiei a fost contestata de unele edituri. Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor a decis, la 10 septembrie, continuarea procedurii pentru reevaluarea ofertelor depuse in cadrul licitatiei pentru realizarea manualelor scolare, dupa ce trei contestatii au fost admise, sase admise in parte si doua respinse.

In 18 septembrie, ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a decis sa extinda perioada de utilizare a manualelor vechi pentru clasele I si a II-a, pana cand vor fi aprobate manualele digitale.

Sursa foto: MediafaxFoto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri