Ministrul Educatiei, Adrian Curaj, a anuntat ca incepand din vara anului viitor manualele vor fi elaborate impreuna cu elevii, studentii si profesorii, precizand ca materialul didactic dupa care vor invata elevii in 2017 va fi gata la timp.

"O sa vedeti ca in zona de predictibilitate suntem in situatia de a avea, dupa un efort destul de lung, rezultate pentru noul cadru curricular clasa a V-a, clasa a IX-a, dar vom veni cu diferente anul acesta, o sa va spun pe scurt despre ce este vorba: manulele vor fi pilotate in vara. Nu s-a mai intamplat acest lucru. Sigur, vor fi consultari pana atunci, publice, dar vom avea, permiteti sa folosesc un termen in engleza - summer camp si curricula, manualele vor fi pilotate cu beneficiari, cu tot cu tineri, copii, care impreuna cu profesorii vor livra continutul, cu clase, astfel incat sa intelegem si reactia celor care sunt beneficiarii manualelor", a declarat miercuri, intr-o conferinta de presa ministrul Educatiei, Adrian Curaj, scrie Mediafax.

El a dat garantii ca manualele pentru 2017 vor fi gata la timp. "(...)vom veni la timp in luna octombrie, pentru a organiza licitatiile, sa avem manuale in 2017. Este ceva nou, sunt convins ca va fi spectaculos si ne va ajuta cu adevarat sa aducem o picatura de inovare in ceea ce exista acum, ceea ce inseamna continuitate", a mai declarat ministrul Educatiei, Adrian Curaj.

Sursa foto: Pressmaster, Shutterstock


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Banii nu te fac elev mai destept
Setari Cookie-uri