Edilul a mai spus joi ca va propune in CGMB ca bucurestenii sa raspunda la referendum la intrebarea: "Sunteti de acord cu eutanasierea cainilor fara detinator capturati pe domeniul public al Municipiului Bucuresti si neadoptati in termenul prevazut de lege? Da sau nu?".

El a precizat ca termenul prevazut de lege este cel stabilit in Legea 227/2002, scrie Mediafax.

Sorin Oprescu a mai spus ca la sedinta de vineri a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) va fi stabilita data organizarii referendumului local privind eutanasierea cainilor fara stapan, o propunere fiind date de 6 octombrie.

Pana atunci, incepand de saptamana viitoare, 18 masini cu cate patru oameni, insotite de Politia Locala, vor incepe strangerea cainilor vagabonzi, a mai spus edilul-sef al Capitalei.

Cainii adunati vor dusi in adaposturile Mihailesti si Pallady, iar soarta lor va fi decisa in functie de ceea ce va spune populatia la referendum, a adaugat Oprescu.

Citeste si:

"Animalele vor fi tinute in adapost sapte zile, timp in care ar putea fi adoptate. Dupa acest interval, cainii ar putea fi eutanasiati, daca bucurestenii se vor pronunta pentru eutanasierea lor", a mai spus primarul general, dupa intalnirea cu edilii de sector, reprezentantii Consiliului Judetean Ilfov si liderii de grup din CGMB.

Potrivit articolului 4 al Legii 227/2002 pentru aprobarea OUG 155/2001, "cainii fara stapan vor fi capturati si transportati in adaposturile serviciilor pentru gestionarea cainilor fara stapan, unde vor fi cazati o perioada de 14 zile".

"In situatia in care, dupa expirarea termenului de cazare prevazut la art. 4, cainii nu au fost revendicati sau adoptati conform anexelor nr. 4 si 5, acestia vor fi eutanasiati", conform Legii 227/2002.

Legea mai prevede ca eutanasierea este "un act de sacrificare prin procedee rapide si nedureroase" a cainilor.

Wall-Street.ro te incurajeaza sa comentezi. Raspunde la chestionar si spune-ne cum crezi ca ar trebui rezolvata problema cainilor fara stapan.

1. Veti merge la referendumul privind eutanasierea cainilor vagabonzi?