Oprescu a precizat ca, urmare a demersului legislativ din Camera Deputatilor, a invitat liderii de grup din Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) si i-a consultat cu privire la oportunitatea organizarii referendumului, iar acestia au fost de acord ca acesta nu mai trebuie sa aiba loc.

Primarul general a precizat ca decizia de anulare a referendumului va fi luata de consilierii generali intr-o sedinta de indata convocata pentru miercuri. Sedinta va avea loc la ora 12.00.

Sorin Oprescu a mai spus ca legea adoptata marti in plenul Camerei Deputatilor "raspunde in mare parte solicitarilor" municipalitatii legate de problema cainilor vagabonzi.

"Azi avem o lege care raspunde in mare parte solicitarilor noastre si ne permite sa lucram. Pentru ca Parlamentul a reactionat prompt la solicitarea noastra, am chemat liderii de grup din Consiliul General al Municipiului Bucuresti. I-am anuntat convocarea sedintei de indata pentru maine (miercuri), pentru anularea referendumului. Sper ca legea sa devina functionala rapid. Sa fie promulgata de presedintele Romaniei si publicata in Monitorul Oficial, ca sa putem actiona in baza ei", a declarat Oprescu.

Referendum in 6 octombrie:...
Citeste si: Referendum in 6 octombrie:care este intrebarea adresata bucurestenilor

Edilul-sef al Capitalei a adaugat ca, de marti, a crescut "semnificativ" capacitatea de prindere a cainilor vagabonzi din Capitala. "Oricum, de astazi, a crescut semnificativ capacitatea de capturare si echipele actioneaza in teren. Veti primi informari periodice privind rezultatele acestor actiuni complexe", a spus el, intr-o declaratie de presa facuta la sediul municipalitatii.

Camera Deputatilor a adoptat marti amendamentul la Legea privind cainii fara stapan care stabileste un termen de 14 zile in care cainii sunt tinuti in adaposturi, dupa care, daca acestia nu sunt revendicati sau adoptati, sa fie eutanasiati, edilii avand posibilitatea sa amane eutanasierea.