UDMR Covasna a sesizat FIFA privind "atitudini antimaghiare" la meciul Romania - Ungaria, cu referire la faptul ca suporterii romani au scandat "ca maghiarii sa paraseasca tara".

VServiciul de asistenta juridica pentru minoritati "Mikó Imre" din cadrul UDMR Covasna a trimis o scrisoare presedintiei FIFA in care atrage atentia asupra unor "atitudini antimaghiare" la meciul Romania-Ungaria, disputat, vineri, pe Arena Nationala din Bucuresti, scrie Mediafax.

Semnatarii scrisorii, respectiv presedintele UDMR Covasna, Tamas Sandor, care este si presedintele Consiliului Judetean, presedintele UDMR Sfantu Gheorghe, Antal Arpad, totodata, primarul municipiului Sfantu Gheorghe, si deputatul Marko Attila isi exprima regretul ca "din nou" trebuie sa apeleze la FIFA din cauza unor suporteri romani care au dat dovada de "atitudini antimaghiare".

"Din pacate nu este vorba de cazuri izolate, ci in ultima perioada a devenit o obisnuinta ca la meciurile de fotbal sa se scandeze ca maghiarii sa paraseasca tara", se subliniaza in scrisoare.

Semnatarii scrisorii solicita ca FIFA sa ia "o pozitie ferma" fata de cei care starnesc "atmosfera antimaghiara".

"Este inacceptabil pentru noi ca in timp ce urmarim la televizor meciul, sa vedem ca unii vor sa ne alunge din tara. Daca se intampla astfel de lucruri, de fiecare data trebuie sa avem o reactie ferma. Nu putem tolera ca meciurile de fotbal sau oricare alt eveniment sportiv sa fie spatiul invrajbirii, intolerantei si al urii", precizeaza semnatarii scrisorii.

De asemenea, cei trei lideri ai UDMR Covasna mentioneaza ca, in repetate randuri, au subliniat ca prin aceste apeluri scopul lor nu este de a tine publicul departe de evenimentele sportive, ci doar vor stadioane cu suporteri civilizati.

"Iar pentru aceasta este nevoie de masuri concrete, de schimbarea mentalitatii si al comportamentului", se mai arata in comunicat.

Semnatarii scrisorii sustin, de asemenea, ca astfel de evenimente lasa urme "adanci" in comunitatea maghiara din Transilvania, slabesc sentimentul de siguranta ale maghiarilor, starnesc frica si neincredere.

In aceste conditii, liderii UDMR Covasna cer FIFA sa semnaleze, prin luarea unor sanctiuni aspre, ca sportul nu inseamna ura, ci respect.
Reprezentativa Romaniei a invins, vineri seara, pe Arena Nationala, cu scorul de 3-0 (2-0), selectionata Ungariei, intr-un meci contand pentru grupa D de calificare la Cupa Mondiala din 2014, din Brazilia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri