Daca la stat inscrierile pentru gradinite s-au incheiat, la privat inca se pot face inscrie copii. Doar in Capitala, sunt aproximativ 4.000-5.000 locuri, potrivit estimarilor Inspectoratului Scolar, iar preturile variaza de la cateva sute de lei pana la aproximativ 19.000 de euro pe an.

Astfel, cele mai mari preturi sunt practicate de American International School of Bucharest, unde un parinte trebuie sa plateasca peste aproximativ 14.000 de euro pe an pentru un copil pana in patru ani si pana la 18.300 pentru un copil de cinci ani. Tarifele nu includ transport sau masa (inca 800 euro).

Pe langa aceste sume, unitatea mai percepe o taxa de 200 de euro pentru aplicare si alta de 800 de euro pentru inscriere.

Aici, gradinita a inceput deja in 21 august, insa inscrieri se mai pot face pentru anumite grupe, in timp ce pentru altele exista liste lungi de asteptare.

In gradinite unde studiaza copii din peste 50 de nationalitati se preda exclusiv in limba engleza.

In Bucuresti exista 120 de gradinite de stat, cu personalitate juridica, cu o capacitate de aproximativ 33.000 de locuri. In gradinitele private din Capitala sunt aproximativ 4.000-5.000 locuri.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri