In Bucuresti si imprejurimi exista sute de proiecte rezidentiale, dezvoltate in ultimii 30 de ani sau in constructie, de la cladiri cu zece sau douazeci de apartamente de tip boutiqe si pana la ansambluri cu peste 10.000 de apartamente si tot atat de multi rezidenti. Acestea din urma au devenit un soi de mini-orase, adevarate furnicare, iar pozitionarea la marginea Capitalei a venit in contextul in care, doar aici, dezvoltatorii au putut cumpara terenuri uriase pretabile pentru dezvoltari de amploare, precum Cosmopolis sau Greenfield.

In cadrul acestui articol, am inclus doar cele mai cunoscute proiecte rezidentiale din zonele limitrofe Capitalei, unde, asa cum am mentionat, dezvoltatorii au putut cumpara terenuri pentru ansambluri cu peste 15 blocuri de apartamente.

Cosmopolis

Cartierul rezidential Cosmopolis este unul dintre primele proiecte de anvergura din imprejurimile Capitalei si situat in imediata apropiere a autostrazii Bucuresti - Ploiesti, pe Soseaua de Centura, intre podurile Pipera - Tunari si Andronache - Stefanestii de Jos. La peste 10 de existenta, Cosmopolis a ajuns la o medie anuala de vanzari de aproximativ 500 de unitati locative, iar dezvoltatorul Opus Land Development continua dezvoltarea si extinderea proiectului in faze de constructie multiple. Aproape 7.000 de persoane locuiesc deja in Cosmopolis.

Preturile in Cosmopolis pornesc de la aproximativ 46.000 euro pentru o grasoniera de 56 mp construiti si ajung la peste 100.000 euro penru o vila cu trei camere de 115 mp, potrivit site-ului Cosmopolis.

Cosmopolis

Cosmopolis dispune si de facilitati care acum includ doua gradinite, o scoala primara, doua parcuri, o plaja privata pe malul lacului din apropierea ansamblului, 24 de piscine exterioare, terenuri de baschet, fotbal si tenis, mai multe terenuri de joaca pentru copii si o sala de fitness. In plus, rezidentii au transportul asigurat pana la statiile de metrou Pipera si Aurel Vlaicu.

Incepand cu finalul anului trecut, Cosmopolis are propriul strip mall, cu o suprafata inchiriabila de 4.000 mp. Exista si mici business-uri deschise de catre locatarii complexului rezidential. In momentul de fata, Cosmopolis se intinde pe o suprafata de 821.000 mp, avand finalizate peste 2.840 de apartamente si vile. Planurile de viitor includ constructia a cel putin 7.000 de locuinte noi, precum si dezvoltarea continua a infrastructurii si a facilitatilor oferite.

Greenfield

Greenfield

Greenfield Baneasa, cel mai amplu proiect rezidential al Impact Developer & Contractor, este cel mai mare proiect rezidential dezvoltat la marginea Sectorului 1 din Capitala, incadrat pe doua laturi de padurile Baneasa si Tunari. Cartierul este situat in apropierea hub-ului de birouri Pipera-Aviatiei, la cateva minute de DN1, autostrada A3 si aeroportul international Henri Coanda.

Potrivit dezvoltatorului, conceptul acestui proiect face trecerea de la ansamblul rezidential de sine statator la dezvoltarea unei comunitati urbane integrate. Inceput in 2007, Greenfield Baneasa a fost planificat a se dezvolta in mai multe faze. Complexul are o suprafata totala de 60 ha si va totaliza la final peste 6.000 de locuinte. Recent, Impact a anuntat ca a finalizat lucrarile de constructie pentru alte 276 de apartamente noi cu 2, 3 si 4 camere in Greenfield, pentru care preturile de achizitie pe metru patrat util pornesc de la 940 euro si ajung la 1.050 de euro, pentru suprafete cuprinse intre 68 mp si 124 mp, potrivit dezvoltatorului.

Printre facilitatile complexului se numara zone verzi, locuri de joaca, teren de sport multifunctional, zona de fitness si zona de recreere. Acesta se alatura vecinatatii impadurite, iar in viitorul apropiat, Impact a planificat si dezvoltarea zonei Greenfield Plaza, cu o suprafata de 10.400 mp, care va oferi locuitorilor servicii si facilitati recreative complete, incluzand SPA, piscina acoperita si descoperita, terenuri de tenis, terenuri de sport, gradinita, scoala, restaurant, supermarket si banca.

H Pipera Lake

H Pipera Lake

H Pipera Lake este cel mai mare proiect rezidential pe care compania Hagag Development Europe il dezvolta in Romania si este localizat pe malul lacului Pipera. In prezent, constructia H Pipera Lake se afla la prima faza, dar la final ansamblul de cladiri va fi edificat pe o suprafata de teren de 57.000 mp si va avea in total aproximativ 120.000 mp construiti de apartamente.

Derulat in trei faze de constructie, H Pipera Lake va livra 1.350 de apartamente de tip studio dublu, 2 si 3 camere, dispuse in 17 imobile. Acestora li se adauga mai mult de 1.600 de locuri de parcare, dar si gradini proprii pentru apartamentele de la parter. Potrivit dezvoltatorului, vor exista si o serie de alte facilitati, precum locuri de joaca, zona de promenada amenajata pe malul lacului, minimarket si farmacie, amplasate in incinta ansamblului.

Primele cinci cladiri, care vor fi livrate in a doua jumatate a anului urmator, vor insuma 390 de apartamente cu suprafete intre 55 mp si 97 mp construiti. Preturile locuintelor din H Pipera Lake pornesc de la putin peste 57.000 euro pentru un Studio de aproximativ 45 mp construiti si ajung la circa 108.000 euro pentru un apartament cu trei camere de 86 mp construiti.

Metalurgiei Park Residence

Metalurgiei Park

Situat in zona de sud a Capitalei, comparativ cu ansamblurile de mai sus, Metalurgiei Park Residence cuprinde deja peste 5.000 de apartamente, aferente primei faze de dezvoltare, pe o suprafata de 25 de hectare. De asemenea, diferit la acest proiect este faptul ca exista mai multi dezvoltatori imobiliari de talie medie in cadrul ansamblului. Acestia au achizitionat loturi de teren de mari dimensiuni in cadrul proiectului Metalurgiei Park Residence, unde au dezvoltat propriile ansambluri imobiliare, precum Viva, Joy sau Galaxy Residence.

Faza a doua-a a proiectului rezidential, lansata in aceasta vara, va cuprinde de aceasta data, atat un parc, cat si un ansamblu de invatamant mixt, pe o suprafata de 5000 mp. Preturile solicitate pentru apartamentele din Metalurgiei Park se situeaza in jurul valorii de 1.000 euro/mp util.

Militari Residence

Militari Residence

Situat in partea de vest a Bucurestiului, Militari Residence este cel mai mare proiect imobiliar din zona, cu peste 90 de blocuri construite si 11.000 de apartamente deja livrate. Proiectul, dezvoltat pe mai multe faze, de catre mai multi dezvoltatori de talie medie, precum in Metalurgiei Park, se extinde in continuare. In Militari Residence se gasesc printre cele mai ieftine apartamente din jurul Capitalei, in contextul in care o garsoniera - cu suprafete intre 31 si 42 mp, porneste del 25.512 euro, iar un apartament cu 3 camere, cu suprafete intre 61 si 69 mp, incepe de la 49.455 euro.

Proiectul, in care locuiesc deja peste 17.000 de locuitori, potrivit site-ului Militari Residence, dispune de piscina exterioara, terase si resturante sau gradinita, ca facilitati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri