Voluntarii din Consiliul Adolescentilor indeplinesc rolul de consilieri pentru echipa muzeului care se ocupa de elaborarea programelor si evenimentelor dedicate tinerilor de 13 - 19 ani, scrie Mediafax.
La finalul procesului de recrutare, care are loc in perioada 9 - 29 septembrie, vor fi selectati 15 adolescenti, din clasele X-XII, pentru a deveni membri ai CADO.

Pe durata stagiului de voluntariat, membrii Consiliul Adolescentilor au ocazia sa invete lucruri inedite despre muzeu, sa promoveze evenimentele si programele pentru tineri organizate in muzeu si sa participe la elaborarea si implementarea de proiecte alaturi de echipa institutiei, contribuind cu propriile idei si solutii.
Membrii CADO vor intra in contact cu lumea din culisele muzeului si vor avea acces la sesiuni de formare special concepute pentru ei, imbogatindu-si astfel portofoliul de activitati extrascolare.

Participarea in acest program de voluntariat presupune prezenta la intalnirile lunare ale CADO, la sesiunile de training si implicarea in organizarea activitatilor si programelor pentru public ale muzeului, conform unui calendar stabilit in prealabil.

Doritorii sunt rugati sa completeze formularul de candidatura, disponibil pe site-ul muzeului la http://www.mnar.arts.ro/cado, nu inainte de a consulta calendarul de activitati al Consiliului si lista de intrebari frecvente despre acest stagiu de voluntariat, accesibile, de asemenea, pe site. Formularul de candidatura completat se trimite pe adresa mona.timofte@art.museum.ro pana pe 29 septembrie. Intr-o prima etapa vor fi selectati 20 - 25 de potentiali voluntari, care vor fi invitati apoi la un interviu. Lista celor 15 adolescenti alesi sa faca parte din CADO va fi publicata pe 9 octombrie.

Profesorii nu mai au voie sa...
Citeste si: Profesorii isi iau la revedere de la cadouri si meditatii

Acest program de voluntariat dedicat liceenilor vine in completarea ofertei curente de programe pentru adolescenti derulate de Muzeul National de Arta al Romaniei din Capitala, care au ca obiectiv apropierea publicului adolescent de muzeu prin metode de educatie nonformala, aratandu-le tinerilor ca exista o legatura intre arta si preocuparile lor cotidiene. Activitatile desfasurate in muzeu le ofera adolescentilor ocazia de a se intalni cu alti tineri de varsta lor, de a interactiona prin intermediul artei, de a-si dezvolta abilitatile de comunicare si de a gasi noi oportunitati pentru dezvoltarea personala.