Muzeul National de Arta al Romaniei (MNAR) lanseaza, in premiera in Romania, un program de voluntariat pentru liceeni, care au ocazia sa se implice in activitatile institutiei pe intreaga durata a anului scolar 2013-2014, ca membri ai Consiliului Adolescentilor (CADO).

Voluntarii din Consiliul Adolescentilor indeplinesc rolul de consilieri pentru echipa muzeului care se ocupa de elaborarea programelor si evenimentelor dedicate tinerilor de 13 - 19 ani, scrie Mediafax.
La finalul procesului de recrutare, care are loc in perioada 9 - 29 septembrie, vor fi selectati 15 adolescenti, din clasele X-XII, pentru a deveni membri ai CADO.

Pe durata stagiului de voluntariat, membrii Consiliul Adolescentilor au ocazia sa invete lucruri inedite despre muzeu, sa promoveze evenimentele si programele pentru tineri organizate in muzeu si sa participe la elaborarea si implementarea de proiecte alaturi de echipa institutiei, contribuind cu propriile idei si solutii.
Membrii CADO vor intra in contact cu lumea din culisele muzeului si vor avea acces la sesiuni de formare special concepute pentru ei, imbogatindu-si astfel portofoliul de activitati extrascolare.

Participarea in acest program de voluntariat presupune prezenta la intalnirile lunare ale CADO, la sesiunile de training si implicarea in organizarea activitatilor si programelor pentru public ale muzeului, conform unui calendar stabilit in prealabil.

Doritorii sunt rugati sa completeze formularul de candidatura, disponibil pe site-ul muzeului la http://www.mnar.arts.ro/cado, nu inainte de a consulta calendarul de activitati al Consiliului si lista de intrebari frecvente despre acest stagiu de voluntariat, accesibile, de asemenea, pe site. Formularul de candidatura completat se trimite pe adresa mona.timofte@art.museum.ro pana pe 29 septembrie. Intr-o prima etapa vor fi selectati 20 - 25 de potentiali voluntari, care vor fi invitati apoi la un interviu. Lista celor 15 adolescenti alesi sa faca parte din CADO va fi publicata pe 9 octombrie.

Acest program de voluntariat dedicat liceenilor vine in completarea ofertei curente de programe pentru adolescenti derulate de Muzeul National de Arta al Romaniei din Capitala, care au ca obiectiv apropierea publicului adolescent de muzeu prin metode de educatie nonformala, aratandu-le tinerilor ca exista o legatura intre arta si preocuparile lor cotidiene. Activitatile desfasurate in muzeu le ofera adolescentilor ocazia de a se intalni cu alti tineri de varsta lor, de a interactiona prin intermediul artei, de a-si dezvolta abilitatile de comunicare si de a gasi noi oportunitati pentru dezvoltarea personala.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri