Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) arata, in actul de sesizare a instantei, ca in perioada decembrie 2010 - martie 2011, europarlamentarul Adrian Severin a acceptat promisiunea a doua persoane de a-i plati 100.000 de euro anual, in schimbul depunerii de amendamente in comisiile de specialitate ale Parlamentului European.

De asemenea, in schimbul banilor, Severin a acceptat sa voteze impotriva unor amendamente ce nu corespundeau intereselor societatii comerciale pe care cele doua persoane pretindeau ca o sustin, acestea fiind in realitate reporteri de la "Sunday Times", potrivit Mediafax.

La cei 100.000 de euro se adauga si suma de 4.000 de euro pe zi, pentru orice acte care ar fi fost efectuate de Severin in legislativul european, in legatura cu depunerea de amendamente.

"In contextul discutiilor din perioada ianuarie - martie 2011, inculpatul Severin Adrian le-a pretins celor doua persoane, potrivit intelegerii, suma de 12.000 euro, lasandu-le sa creada ca are influenta asupra a doi deputati din Comisia Juridica, a Raportorului Comisiei pentru afaceri economice si monetare din legislativul european, precum si asupra unui alt membru al Parlamentului European, pentru a-i determina sa introduca un amendament la proiectul de Directiva al Comisiei Europene privind garantarea depozitelor bancare, in sensul intereselor clientilor companiei pe care cei doi sustineau ca o reprezinta. In vederea incasarii sumei 12 000 euro, inculpatul Severin Adrian a emis o factura pe care a trimis-o pe email uneia din cele doua persoane", se arata intr-un comunicat de presa al DNA.