Fostul eurodeputat Adrian Severin va fi eliberat conditionat, scrie Digi24.

Decizia in cazul lui Adrian Severin vine dupa ce prima instanta a hotarat sa admita cererea fostului europarlamentar, care a executat aproximativ 1 an si 2 luni din pedeapsa de 4 ani de inchisoare. Adrian Severin fusese condamnat la finalul lui 2016 pentru trafic de influenta.

Severin va fi eliberat pentru buna purtare, dupa ce a reusi sa obtina un aviz favorabil din partea comisiei de eliberare de la Penitenciarul rahova. Aceasta decizie va fi pusa in aplicare in urmatoarele ore.

Potrivit documentelor depuse la instanta, Adrian Severin a sustinut ca intruneste conditiile cerute de lege, respectiv un comportament bun in detentie, dar si executatea a cel putin o treime din pedeapsa.

„A fost o persoana disciplinata. Desi a scris lucrari stiintifice, dar nu a beneficiat de reducerea fractiilor in baza lucrarilor sau a muncii prestate. A avut un comportament adecvat pe perioada de detinere. Consideram ca prin prelungirea detentiei nu s-ar face niciun bine omenirii”, a declarat la sfarsitul lunii ianuarie, avocata sa, Alexandra Dogaru.

Ea a argumentat ca Adrian Severin este profesor universitar si este asteptat la universitate pentru a-si tine cursurile.

Intrebata ce cursuri a tinut Adrian Severin in spatele gratiilor, avocata a raspuns ca a fost vorba despre „cursuri de analfabetizare” (sic! vezi video – n.r.) si invatare a limbii romane, a tinut conferinte, dezbateri si a participat la revista penitenciarului. „A ajutat constant detinutii care nu cunosteau limba romana si nu se puteau incadra in mediul penitenciar sa se adapteze mult mai usor”, a punctat avocata. Ea a mai spus ca Severin a contribuit la „Revista enciclopedica”, un compendiu care va fi publicat in acest an. Intrebata ce rol a jucat Adrian Severin pentru acest compendiu, avocata a spus ca a contribuit la „redactarea si revizuirea Enciclopediei”.

Rugata sa comenteze faptul ca procurorii spun ca Adrian Severin nu a muncit in perioada de detentie, avocata a sustinut ca fostul europarlamentar are contract de munca si a muncit, dar a recunoscut ca nu pe toata perioada, „datorita” problemelor de sanatate.

DNA a cerut incuviintarea Parlamentului European pentru a-l pune sub acuzare pe fostul europarlamentar PSD pentru trafic de influenta. El a cerut 100.000 de euro de la doi jurnalisti de la doi jurnalisti britanici sub acoperire, pentru a promova in favoarea acestora un amendament in cadrul Parlamentului European. Solicitarile au venit din mai multe tari, pentru ca jurnalistii britanici au vizat in ancheta lor sub acoperire mai multi europarlamentari.

Sursa foto: Adrian Severin/Facebook.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri