Numarul elevilor inscrisi in clasa pregatitoare a crescut cu peste 5.000 fata de anul scolar anterior, ajungand la peste 15.000, iar la clasa I a scazut cu peste 4.000 de elevi, fiind inregistrati aproximativ 12.000, a declarat, vineri, inspectorul scolar al ISMB, Constantin Traistaru.

Potrivit datelor centralizate de Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB), in anul scolar 2013-2014 sunt inscrisi in clasa pregatitoare 15.091 de copii, fata de 10.064 in anul anterior, iar numarul de clase a crescut de la 432 la 454, scrie Mediafax.

La clasa I, in anul scolar trecut erau inscrisi 16.580 de elevi, iar in acest an sunt 12.243, numarul claselor scazand de la 679 la 454.

La clasele pregatitoare si clasele I sunt, in medie, 27 de copii, dar sunt si situatii in care numarul este mai mare, a spus inspectorul general scolar al Capitalei.

Constantin Traistaru a precizat ca mai ales in invatamantul prescolar sunt situatii de dubla sau chiar tripla inscriere, ceea ce inseamna ca unii parinti si-au inscris copiii la mai multe unitati de invatamant.

Citeste si:
Tel Verde, in functiune pentru inscrierea in clasa pregatitoare
Tel Verde, in functiune...

"Exista un program informatic care se piloteaza in Bucuresti si speram sa identificam aceste cazuri si sa le eliminam", a spus inspectorul general scolar.

Acesta a adaugat ca in Bucuresti ramane valabila problema spatiilor, o analiza a salilor de clasa aratand ca dimineata toate sunt ocupate, ceea ce inseamna ca nu exista posibilitatea desfiintarii invatamantului de dupa-amiaza.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
A fost publicata procedura de inscriere a copiilor in clasa I
Setari Cookie-uri