Potrivit datelor centralizate de Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB), in anul scolar 2013-2014 sunt inscrisi in clasa pregatitoare 15.091 de copii, fata de 10.064 in anul anterior, iar numarul de clase a crescut de la 432 la 454, scrie Mediafax.

La clasa I, in anul scolar trecut erau inscrisi 16.580 de elevi, iar in acest an sunt 12.243, numarul claselor scazand de la 679 la 454.

La clasele pregatitoare si clasele I sunt, in medie, 27 de copii, dar sunt si situatii in care numarul este mai mare, a spus inspectorul general scolar al Capitalei.

Citeste si:

Constantin Traistaru a precizat ca mai ales in invatamantul prescolar sunt situatii de dubla sau chiar tripla inscriere, ceea ce inseamna ca unii parinti si-au inscris copiii la mai multe unitati de invatamant.

"Exista un program informatic care se piloteaza in Bucuresti si speram sa identificam aceste cazuri si sa le eliminam", a spus inspectorul general scolar.

Acesta a adaugat ca in Bucuresti ramane valabila problema spatiilor, o analiza a salilor de clasa aratand ca dimineata toate sunt ocupate, ceea ce inseamna ca nu exista posibilitatea desfiintarii invatamantului de dupa-amiaza.