Stroe: Sinistratii vor fi ajutati sa isi refaca casele

Sinistratii din Galati care au ramas fara locuinte vor beneficia de ajutoare financiare de la Guvern pentru repararea sau refacerea locuintelor avariate de inundatiile din ultimele zile, a declarat ministrul de Interne, Radu Stroe, conform Mediafax.

"Exista angajamentul premierului privind alocarea de sume pentru materialele de constructie acolo unde este vorba partial sau pentru o constructie de case. Am discutat si cu fiecare primar in parte si am zis ca, trecand de momentul de cumpana, probabil si unii dintre cetateni sa sprijine si ei. Si eu cred ca, incet-incet, nu putem vorbi de intrarea intr-un normal, dar putem vorbi de asigurarea unui minim de acoperis si hrana si apa pentru cetatenii total afectati de nenorocirea care a fost", a declarat Radu Stroe.

Ministrul a participat, sambata, si la sedinta Comitetului pentru situatii de urgenta a judetului Galati, declarand ca prioritara trebuie sa fie asigurarea ajutoarelor de prima necesitate pentru sinistratii din localitatile afectate din judetul Galati si ca sunt dificultati tehnice legate de amplasarea modulelor pentru sinistrati.

"Incercam sa aducem module in continuare in zona, suntem insa restrictionati de o conditionalitate tehnica, si anume aceea ca modulele nu pot fi transportate, descarcate si montate decat pe un anumit sistem, de un anumit utilaj, de o macara. Dar lucrand incontinuu vom reusi sa rezolvam aceasta chestiune", a afirmat Radu Stroe intr-o conferinta de presa ce a urmat sedintei Comitetului pentru Situatii de Urgenta.

Ministrul Radu Stroe a fost prezent, sambata, in judetul Galati, pentru a face o evaluare a pagubelor produse de inundatii.

Citeste si:
Doi fosti ministri vor fi audiati in dosarul accidentului din Apuseni
Dosarul accidentului din...

Peste 3.600 de persoane au fost evacuate si peste 1.800 de case au fost afectate de inundatiile produse in ultimele zile in 34 de localitati din judetul Galati, releva un bilant provizoriu al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Galati.

Noua persoane, intre care o fetita de opt ani, si-au pierdut viata dupa ce au fost luate de viituri, in noaptea de miercuri spre joi, in judetul Galati.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
România sub ape | Localități din 16 județe, afectate de ploile torențiale
Setari Cookie-uri