Ultimul bilant al inundatiilor produse in noaptea de miercuri spre joi in judetul Galati arata ca sapte persoane si-au pierdut viata dupa ce au fost luate de viituri, iar o alta este data disparuta, transmite corespondentul Mediafax.

Potrivit raportarilor furnizate de autoritatile judetene, pana la ora transmiterii acestei stiri exista informatii certe legate de decesul a sapte persoane care au fost luate de viituri. De asemenea, o alta persoana este data disparuta.

In urma viiturilor si-au pierdut viata doi barbati si o femeie din localitatea Cuca, un barbat si o femeie din localitatea Costache Negri, o femeie din Cudalbi si un barbat din comuna Pechea. Persoana disparuta este o fetita de 8 ani din comuna Cudalbi, despre care initial reprezentantii Prefecturii si ai ISU informasera ca ar fi decedata.

Datele cu privire la numarul victimelor inundatiilor se schimba de la o ora la alta, potrivit autoritatilor, astfel ca initial erau raportate de catre Prefectura si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta patru persoane decedate si o persoana disparuta.

Conform reprezentantilor Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Galati, inundatiile produse in urma ploilor torentiale, care au atins 110 l/mp, formandu-se viituri pe versanti, au provocat pagube importante in 17 localitati din judet, fiind evacuate 519 persoane.

Inundatiile au afectat 700 de locuinte, in unele apa atingand un metru inaltime, precum si peste 500 de curti si gradini.

Potrivit raportarilor Prefecturii Galati, cele mai grave pagube s-au inregistrat in comuna Cudalbi, unde 500 de case si tot atatea curti si gradini au fost inundate, iar 200 de persoane au fost evacuate din casele afectate de viituri.

In localitatea Cuca, opt case au fost inundate, una fiind complet distrusa, 87 de persoane au fost evacuate, 14 persoane fiind salvate dupa ce au fost surprinse de inundatii. Tot in aceasta localitate, doua poduri au fost distruse si mai multe portiuni de drum au fost afectate. Aproximativ 100 de case au fost inundate si in localitatea Costache Negri, aceleasi pagube inregistrandu-se si la Maciseni.

Ploile au mai produs pagube si la Tecuci, Corni, Foltesti, Mastacani, Rediu, Pechea si Grivita.

La ora transmiterii acestei stiri, circulatia rutiera este blocata pe DN26, intre localitatile Vladesti si Oancea si pe DN 25, intre localitatile Vames si Tudor Vladimirescu, dupa ce carosabilul a fost inundat, apa masurand in unele locuri peste un metru.

De asemenea, este blocat si traficul feroviar pe ruta Galati-Barlad, intre statiile Targu Bujor si Flotesti, din cauza aluviunilor care au acoperit terasamentul pe o portiune de aproximativ un kilometru.

Totodata, patru localitati din judet sunt nealimentate cu energie electrica.

Premierul Victor Ponta a convocat, joi, la Palatul Victoria, comandamentul pentru situatii de urgenta, dupa inundatiile din Galati.
Comandamentul va fi coordonat de viceprim-ministrul Liviu Dragnea, alaturi de care se va afla si ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri