"Probabil ca da. Nu am date concrete in acest sens, dar probabil ca da", a spus, luni, Ponta, la TVR, intrebat daca el crede ca Gold Corporation a cumparat politicieni.

Ponta a adaugat ca in mod sigur societatea a avut o campanie media extrem de agresiva, dar ineficienta.

Moderatorul a spus ca potrivit site-ului companiei Gold Corporation, aceasta nu raspunde fata de actionari daca angajatii sunt implicati in scandaluri legate de coruperea de oficiali, iar premierul Ponta a replicat ca societatea va raspunde in fata legilor Romaniei.

Reactia RMCG

“RMGC actioneaza si a actionat intotdeauna cu buna credinta si deplina respectare a cadrului legal. Practicile noastre de afaceri exclud orice tentativa de a eluda sau incalca dispozitiile legale, inclusiv cele anti-coruptie.”

Nita: Ne asteptam la proces...
Citeste si: Nita: Ne asteptam la proces cu RMGC. Oricine poate da in judecata...

Compania anunta ca, potrivit politicilor RMGC privind practicile de prevenire si evitare a actelor de coruptie (document semnat de catre toti directorii, angajatii, consultantii si partenerii de afaceri), contributiile adresate partidelor politice sau candidatilor politici sunt strict interzise.

“Mai mult decat atat, aderarea la Politica privind prevenirea si evitarea practicilor de coruptie este o obligatie impusa de legislatia bursiera canadiana (UK Bribery Act 2010, US Foreign Corrupt Practices 1977; Canadian Corruption of Foreign Public Officials Act 1999), la care atat Gabriel Resources, in calitate de companie listata la bursa din Toronto, cat si RMGC, in calitate de societate subsidiara, trebuie sa se conformeze.”