Ministrul delegat pentru IMM-uri, Afaceri si Turism, Maria Grapini,a declarat la conferinta Mediafax talks about SME's ca problemele mediului de afaceri nu sunt intelese perfect la nivelul Executivului si ca uneori are impresia "ca merge pe contrasens" cand prezinta in Guvern dificultatile firmelor.

"Nu se inteleg perfect problemele mediului de afaceri la nivelul Guvernului. Am impresia uneori ca merg pe contrasens cand ma duc cu anumite lucruri preluate din mediul privat, dar asta este problema mea. De aceea mi-as fi dorit ca mai multi oamnei de afaceri sa-si asume acest risc si sa fie dispusi sa-si bage in acest malaxor intreaga cariera. M-am dus in sistemul public cu dorinta de incerca sa transmit in Executiv problema reala din mediul economic", a spus Grapini.

Ea a reiterat ideea ca in mediul public este mult mai greu de pus in practica anumite decizii decat in mediul privat, in special din cauza barierelor birocratice, relateaza Mediafax.

"Birocratie este peste tot in lume, dar din nefericire, dupa opt luni de la intrarea mea in sectorul public, pot sa spun ca operam cu oameni insuficient de bine pregatiti si ma refer la cei care intocmesc documente, nu ministrul face documentele, el face politici publice. Asta e diferenta dintre eficienta institutiile publice de la noi si altele din alte tari", a spus Grapini.

Pe de alta parte ministrul a precizat ca exista deficiente si in mediul de afaceri, deoarece sunt multi oameni nepregatiti, care au inceput afaceri si au devenit "blocatori" in mediul privat.

Citeste si:
Grapini: Nu mai pot fi ministru dupa luna martie; mediul de afaceri...
Grapini: Nu mai pot fi...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Cat va castiga statul de la restaurante prin impozitul specific