"Nu se va putea scadea povara fiscala daca nu exista etica in afaceri. Ati scris acolo etica in politica, dar trebuie si etica in afaceri. Pentru ca cel caruia i s-a permis, sau politicianul care face o afacere, o face cu un privat. De ce nu au facut nimeni cu mine din politica afaceri, cu mine ca om de afaceri? Pentru ca nu am vrut. Sau cu multi dintre dumneavoastra? Problema este ca exista extrem de multa coruptie si la nivelul mediului de afaceri si la nivelul mediului politic. Si atunci, din aceasta convietuire, in ghilimele, a rezultat ce a rezultat. Daca suntem fermi si aplicam legea lucrurile se pot schimba, nu aplicam legea, o sa ne ... tot vorbim in seminarii de lucrurile astea", a spus ministrul pentru IMM, mediul de afaceri si turism, la un seminar organizat la Banca Nationala a Romaniei, conform Mediafax.

Grapini a aratat ca, desi exista foarte multe legi proaste, principala problema o reprezinta faptul ca putine legi se aplica intocmai.

"De ce i-au lasat pe oamenii aia (hotelieri - n.r.), de care vorbeam acum avand acces la date, sa fie datori la stat de 20 de ani? De ce exista in domeniul hotelier si alte domenii, alimentatie publicã, oameni care de 20 de ani nu au platit niciun impozit la stat. De ce i-au lasat? Mereu au fost pe pierdere, dar ei mereu au prosperat, au masini, au case si-au mai fãcut o vila, si-au mai facut o pensiune, si totusi sunt mereu pe pierdere. Nu e suficient sa faci o lege, totul este sa se mai si aplice. Aici avem punctul foarte slab, in justitie, sa fim seriosi", a continuat Grapini.

Citeste si:

Ea a adaugat ca in toate topurile regaseste oameni de afaceri care n-au platit mai nimic la stat.

"Evaziunea nu se poate combate decat daca controlezi si iei masuri. Pana acum se controla si se ierta", a mai spus Grapini.