"Facem minerit macar in Bucuresti !", spus Ponta, potrivit Mediafax.

Luni, aflat la Helsinki, premierul Victor Ponta a afrmat ca Romania trebuie sa isi exploateze resursele naturale, nu sa le blocheze, pe baza unor standarde ridicate de mediu care pot fi preluate din legislatia finlandeza si care, odata respectate, nu mai pot reprezenta un motiv ca exploatarea sa nu fie aprobata.

"Aurul se exploateaza cu cianura, nu exista alta tehnologie care sa scoata acest cuvant odios, ca pana la urma cuvantul este problema. Cianura este folosita in multe alte tehnologii, inclusiv in Romania. Si in Finlanda tot cu cianura exploateaza. Nu cunosc foarte bine tehnic, dar putem sa invatam de la ei si sa stim ce ce putem cere ca standarde de mediu de la orice fel de companie, nu de la una anume, ci de la oricine vrea si poate sa investeasca in Romania", a spus Ponta.

El a insistat asupra faptului ca nu vorbeste despre un proiect anume, ci despre faptul ca Romania trebuie sa isi exploateze resursele, nu sa le blocheze, si poate invata de la tari cu standarde ridicate de protejare a mediului care sunt tehnologiile acceptabile.