Tinerii considera, in general, ca politicienilor nu le pasa de ei sau de solicitarile acestora. Chiar si oameni mai in varsta simt ca tinerii nu joaca un rol foarte important in campaniile electorale. Nu este vorba de prostie sau de rautate a politicienilor. Dar, orice campanie are un buget, ce trebuie investit eficient astfel incat sa se concretizeze in voturi.

Ca urmare, a investi in atragerea tinerilor la vot, nu este eficient pentru politicieni, afirma sociologul Barbu Mateescu. In opinia sa, luand in calcul numarul de oameni care s-a nascut in ultimii zeci de ani in Romania, se poate observa ca natalitatea nu a fost aceeasi de-a lungul acestei perioade. Desi nu este foarte mare diferenta intre sexe, exista o diferenta serioasa intre ani. Incepand cu anul "decreteilor" si pana in prezent, oamenii "tineri" sunt din ce in ce mai putini.

Exista, de exemplu, o mare diferenta intre varstele de 16 si 15 ani, dar si intre 24 si 23 de ani, generatia imediat de dupa Revolutie cand avorturile s-au legalizat. Acesta este unul dintre motivele pentru care politicienii nu dau foarte mare atentie tinerilor. Tinerii, in special cei cu varsta sub 24 de ani sunt foarte putini ca pondere in populatie. Iar din cei de peste 24 de ani, multi au emigrat.

Un alt motiv este reprezentat de prezenta tinerilor la vot la diferite scrutine. Tinerii se prezintal a vot intr-o masura mult mai mica decat cei care au varste cuprinse intre 40 si 75 de ani. Alte categorii de varsta sunt numeroase si vin la vot intr-o masura mult mai mare.

Barbu Mateescu este sociolog si scrie constant pe blogul sau, sociollogica.blogspot.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri