Ministrul Culturii, Daniel Barbu (foto dreapta), a fost huiduit aseara de cate zeci de protestatari deranjati de proiectul Rosia Montana. Barbu se afla la o dezbatere culturala in Club A din Centrul Vechi, unde tinerii suparati au intrat in local si nu l-au lasat ulterior sa plece, spargandu-i luneta masinii, scrie Mediafax.

Ministrul Daniel Barbu a participat, joi seara, la evenimentul "Cafeneaua critica", de la ora 19.00, in Club A. Cateva zeci de manifestanti veniti la local au intrerupt dezbaterea, au desfasurat pancarte in jurul lui Barbu si au aruncat inspre acesta cu bancnote false, pe care era tiparit portretul lui. Tot ei i-au intins lui Barbu o punga cu monede si l-au huiduit, intrebandu-l "Cati bani ti-ai luat?" si cerandu-i demisia.

Dezbaterea nu a mai fost reluata, ministrul hotarandu-se sa plece. Afara, protestatarii au blocat drumul autoturismului in care se afla demnitarul si au lipit pe masina bancnote cu portretul lui Barbu. De asemenea, ei au spart luneta masinii, ministrul reusind sa plece datorita interventiei fortelor de ordine - politisti si jandarmi, sositi de urgenta la fata locului.

Politia Capitalei s-a autosesizat in acest caz, cu privire la infractiunea de ultraj contra bunelor moravuri, urmand ca protestatarii care s-au manifestat agresiv sa fie identificati cu ajutorul imaginilor filmate de camerele de supraveghere din zona, au declarat oficiali din Politie.

"In privinta infractiunii de distrugere, nu se pot face cercetari decat in urma unei plangeri a proprietarului autoturismului avariat", au mai spus sursele citate.

Citeste si:
Politia din Hong Kong a intervenit cu gaze lacrimogene la proteste
Politia din Hong Kong a...

Din 1 septembrie, in Capitala si in mai multe orase din tara, dar si peste hotare, au loc proteste ale celor care se opun proiectului minier de la Rosia Montana.

Manifestantii cer ca Parlamentul sa respinga proiectul de lege care reglementeaza exploatarea minereurilor din perimetrul Rosia Montana si sa interzica, prin lege, folosirea cianurilor in activitatile miniere din Romania, Guvernul sa respinga, prin hotarare, in regim de urgenta, acordul de mediu, Rosia Montana sa fie inclusa pe lista tentativa a Romaniei pentru includerea in patrimoniul UNESCO si demisia premierului Victor Ponta si a celor patru initiatori ai proiectului de lege: ministrii Dan Sova, Rovana Plumb, Daniel Barbu si directorul ANRM Gheorghe Dutu.

Sursa foto: AGERPRES

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Ministrul Culturii din Romania, acuzat de incultura, in urma unei gafe