Premierul Victor Ponta a declarat, raspunzand unei intrebari, ca a cerut, ca premier si presedinte al PSD, sa fie si el audiat in dosarul privind referendumul, dar procurorul de caz, Lucian Papici, a spus, potrivit sefului Guvernului, ca il "vrea" doar pe Liviu Dragnea.

Intrebat, la Brasov, dupa Congresul TSD, daca stia ca reclamatia in dosarul "Frauda la referendum" a fost facuta de un barbat decedat, asa cum a afirmat Liviu Dragnea, Ponta a raspuns ca nu stia.

"Domnul Dragnea trebuia sa va mai spuna un lucru si anume ca s-a publicat pe surse, cum se intampla in ultimul timp la DNA, o convorbite telefonica in care Dragnea spune sa aduca oameni la vot si pentru asta a fost trimis in judecata. Cel cu care vorbea a primit neinceperea urmaririi penale. Totul este, evident, o mascarada. Eu, in calitate de premier si presedinte al PSD, am cerut sa fiu audiat, eventual sa ma inculpe si pe mine domnul procuror, dar nu, «Noi pe Dragnea il vrem»", a spus Ponta, scrie Mediafax.

O jurnalista i-a spus premierului ca a cerut sa fie audiat ca martor, iar Ponta a raspuns: "O sa va dau raspunsul oficial de la domnul Papici, ca eu nu am nicio legatura cu asta, de parca nici nu eram in Romania in 2012, nici nu eram premier si ca nu-l intereseaza decat Liviu Dragnea".

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, sambata, la Brasov, inainte de inceperea Congresului TSD, ca dosarul "Frauda la referendum" in care este acuzat, "a pornit pe baza reclamatiei unui mort".

Liviu Dragnea a fost intrebat, inainte de Congresul TSD, ce parere are despre faptul ca procurorii vor sa grabeasca dosarul "Frauda la referendum", vicepremierul spunand ca incearca sa fie rezervat si sa ii lase pe procurori sa isi faca treaba, fiind un dosar "cu multe ciudatenii".

"Practic dosarul a pornit pe baza reclamatiei unui mort. Adica, omul a murit in '91 sau prin '90, iar in 2012 mi-a facut mie reclamatie pentru ca am fraudat referendumul, de la asta a pornit practic. A murit, s-a trezit in 2012 si s-a intors inapoi", a spus Dragnea.

Dosarul "Frauda la referendum", in care sunt acuzati Liviu Dragnea si alte 74 de persoane, va incepe in 15 noiembrie, dupa ce instanta suprema a admis cererea DNA si a schimbat primul termen de judecare a cauzei, stabilit initial la 18 februarie 2014.

Liviu Dragnea, secretar general al PSD la data faptelor, in prezent deputat si vicepremier, a fost trimis in judecata pentru infractiunea de folosire a influentei sau autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri