Ponta si-a amintit de altfel ca, in perioada in care juca baschet ca junior la Steaua Bucuresti, l-a mai avut adversar pe Ghita, in doua meciuri disputate la Mangalia si la Sibiu, la finele anilor '80.

Dupa meci, Ghita Muresan a aflat ca in echipa cu care a jucat impotriva lui Ponta au fost si jurnalisti si l-a intrebat pe premier care sunt aceia, premierul raspunzandu-i zambind: "Cei mici si rai, dar eu sunt obisnuit cu ei".

La sfarsitul partidei, Ponta i-a facut cadou lui Ghita Muresan o sacosa cu produse bio, spunandu-i ca acestea nu se gasesc in SUA.
"D'astea sigur nu le gasesti in America, d'astea ti-e dor pana vii acasa", i-a spus Ponta lui Muresan, anunta Mediafax.

Le fac ca sa dau ceva inapoi de unde am plecat, la comunitatea de unde am plecat, in special Cluj si Romania.

Si Ghita Muresan, cel mai inalt jucator care a evoluat vreodata in NBA, i-a oferit lui Ponta lui cadou, si anume un tricou cu numarul 77, cel pe care l-a purtat pe cand evolua in NBA. Primul-ministru l-a imbracat si, desi este o persoana inalta, tricoul lui Ghita i-a ajuns pana la genunchi.

Citeste si:

S-au facut poze de grup si separat, chiar si unii dintre ministri care-l insotesc pe Victor Ponta in SUA tinand sa aiba o amintire foto cu "Big Ghita", diferenta de talie cea mai mare fiind cea dintre fostul baschetbalist si ministrul Cercetarii, Remus Pricopie.

La despartire, Ghita Muresan a anuntat ca va veni in Romania anul viitor, in august, pentru a se implica, voluntar, in proiecte destinate copiilor care iubesc baschetul.

"Le fac ca sa dau ceva inapoi de unde am plecat, la comunitatea de unde am plecat, in special Cluj si Romania", a mai spus Ghita Muresan.