Solicitat sa spuna care este sursa unei astfel de prognoze mentionata intr-o nota de fundamentare a unei OUG prin care se dau mai multi bani la primari la finalul anului, Ponta a precizat ca nu stie si nici nu cunoaste proiectul de OUG. "Nu stiu. Nu cunosc proiectul. La mine ajung numai cand sunt finalizate. De unde aveti dumneavoastra acest proiect?", a spus Ponta.

"Eu nu stiu, nu contrazic sursele dumneavoastra, dar la mine nu a ajuns un asemenea document. De principiu, sigur ca imi doresc (ca primarii - n.r.) sa primeasca cat mai multi bani, dar nu stiu cand vine gerul. Am intrebat astazi la Institutul de Meteorologie (Administratia Nationala de Meteorologie - n.r.) si nu vine niciun ger, deocamdata. Nu stiu ce ordonanta. Ca de obicei, dumneavoastra aflati de la functionari niste lucruri care nu au ajuns la Guvern", a adaugat Ponta.

Prognoza meteorologica indica un proces de transfer al maselor de aer arctic in Europa, rezultand geruri anormale pentru perioada urmatoare, se arata intr-un document al Guvernului prin care este justificat un transfer de fonduri catre primarii pentru acoperirea costurilor generate de iarna.

Ce vreme ne asteapta in zilele urmatoare

Caldurile nu ne parasesc nici luni, dar de marti revin zilele mohorate de toamna, scrie 9am.ro.

Luni, norii ajung in aproape toate regiunile, dar numai pe arii restranse vor fi ploi slabe sau burnita si in special in sud-est vor fi conditii de ceata.Temperatura aerului mai pierde cateva grade in nord-estul tarii, unde valorile termice se apropie de cele obisnuite, in vreme ce in rest tot mai cald este decat in mod normal la aceasta data. Astfel, la amiaza termometrele vor arata intre 9...10 grade in nordul Moldovei si 18...19, izolat 20 de grade in Banat si Transilvania, relateaza realitatea.net.

Citeste si:

In Bucuresti, abia spre seara si noaptea se innoreaza si trecator ploua slab sau burniteaza. Temperatura maxima este de 15...16 grade.

Marti, vremea va evolua diferit de la o regiune la alta. in sudul si in estul tarii si pe vaile din Transilvania vremea va fi inchisa, cu nori josi si posibil ceata si burnita. In restul regiunilor, soarele se arata printre nori, iar ploile sunt posibile doar izolat. Vantul este turbulent in regiunile sudice si sud-estice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 10 si 16 grade, posibil mai ridicate in vest si in centru.

Bucurestenii vor avea parte marti de o zi de toamna mohorata. Va fi innorat si vor fi conditii de burnita, iar vantul va fi sprinten. in asa conditii, temperatura nu creste prea mult. De la 10 grade in zori, pana la amiaza nu se strang mai mult de 13...14 grade.