Cele patru dispozitive touchscreen sunt amplasate la intrarea/iesirea din Gara de Nord, in zona coloanelor, unde functioneaza si zona de imbarcare/debarcare a calatorilor, aceasta fiind supravegheata video si delimitata prin doua bariere automate, care vor permite doar accesul taxiurilor autorizate, scrie Mediafax.

Directorul general al Companiei Nationale de Cai Ferate CFR SA, George Micu, a declarat, la inaugurarea Statiei Oficiale de Taxi, ca aceasta masura a fost luata pentru a creste siguranta celor care ajung in zona Garii de Nord ca pot sa comande un taxi sigur, autorizat, fara sa mai aiba probleme de genul celor generate de taximetristii pirat.
El a precizat ca pentru acest proiect a fost organizata o licitatie publica, iar compania desemnata castigatoare a amplasat cele patru monitoare de pe care pot fi comandate taxiurile.

"Acest serviciu nu costa nimic in plus si da posibilitatea calatorilor sa aiba cele mai bune preturi, putand sa isi aleaga de pe ecran compania pe care o doresc. Deocamdata sunt doar doua companii, in curand vor fi trei. Toate celelalte companii care vor dori sa acceseze acest serviciu sunt libere sa o faca, pentru ca se va asigura un acces liber pentru toata lumea", a mai spus George Micu.

Intrebat de ce a fost desemnata castigatoare o companie de taxi, directorul CFR SA a spus ca nu a existat o restrictie in acest sens, conditia impusa fiind doar sa fie o companie care sa asigure acces sigur in zona, controlat, astfel incat sa nu mai existe probleme cu taximetristii pirat.

Citeste si:

"In toata gara sunt puse bannere pentru a dirija calatorii spre aceasta zona. Mai avem o problema cu iesirile laterale, unde s-au pus deja indicatoare, dar acolo nu sunt statii autorizate de taxi", a mai spus Micu.

El a precizat ca pasagerii vor fi anuntati periodic prin mesaje audio, dar si prin afisaj de unde pot comanda taxiuri autorizate si se va colabora cu Politia Rutiera, astfel incat sa li se interzica taximetristilor pirat stationarea pe trotuarele si in zona trecerilor de pietoni de langa iesirile laterale din Gara de Nord.

George Micu a mai spus ca acest proiect nu a costat nimic compania CFR , deoarece statia din fata garii a fost inchiriata firmei castigatoare a licitatiei, Meridian Taxi SRL.