Pretul solicitat pentru apartamente in Bucuresti a crescut, per ansamblu, cu 1,3%, in primele trei luni ale acestui an, comparativ cu perioada similara in 2018, cu majorari punctuale in arealul de centru-nord al orasului, arata un raport al Imobiliare.ro. Cel mai mult, s-au apreciat locuintele din Kiseleff-Aviatorilor, dar si in Dorobanti-Floreasca, in Stefan cel Mare, Parcul Carol-Cantemir Marasesti si Victoriei-Romana-Universitate. Totodata, nu mai putin de 1.670 de euro pe metru patrat a fost diferenta de pret dintre cea mai scumpa zona (Herastrau-Nordului) si cea mai ieftina zona (Ghencea).

Referitor la Kiseleff-Aviatorilor (zona cu cel mai mare avans in primele trei luni - 11,4%), trebuie mentionat insa ca in acest cartier al Capitalei preturile scazusera substantial in ultimele doua trimestre din 2018, anume cu 5,6% in trimestrul al treilea si, respectiv, cu 13,8% in ultimele trei luni. Majorari importante au avut loc si in Dorobanti-Floreasca (+9,7%), in Stefan cel Mare (+9,4%), Parcul Carol-Cantemir Marasesti (+6,8%) si Victoriei-Romana-Universitate (+4,9%).

Ieftiniri au avut loc, in general, in cartiere mai slab cotate, fie "muncitoresti", fie, cel mult, din perimetrul semicentral. Pe primul loc in acest clasament, cu un declin trimestrial de 5,6%, se situeaza zona Grivitei-Gara de Nord, urmata de Ferdinand (-3,1%), Pantelimon (-3%), Mosilor (-2,8%) si Ghencea (-0,9%).

In pofida avansului important consemnat in primul trimestru al anului, zona Kiseleff-Aviatorilor nu a reusit sa-si recastige intaietatea in topul bucurestean al cartierelor cu cele mai scumpe apartamente. In fruntea acestuia se situeaza, asadar, tot Herastrau-Nordului, unde pretentiile vanzatorilor au stagnat la o valoare de 2.560 de euro pe metru patrat util.

La o distanta considerabil mai mica decat trimestrul anterior se afla acum locuintele din Kiseleff-Aviatorilor, care ajung la o medie de 2.340 de euro pe metru patrat util. Tot pe locul al treilea in clasament, dar semnificativ peste pragul de 2.000 de euro pe metru patrat util, se afla acum Dorobanti-Floreasca (cu 2.190 de euro pe metru patrat util).

In randul celor mai bine cotate zone ale Capitalei intra si Aviatiei (cu 1.920 euro pe metru patrat util) si, respectiv, Unirii (cu 1.750 euro pe metru patrat util).

Cel putin ca ordine, clasamentul zonelor bucurestene cu cele mai ieftine apartamente disponibile spre vanzare a ramas, si el, neschimbat. Pe primul loc se gaseste tot Ghencea (cu o medie de 890 de euro pe metru patrat, la fel ca trimestrul anterior), acest cartier fiind urmat de Rahova (cu 980 de euro pe metru patrat), apoi de Giurgiului (1.000 euro pe mp), Giulesti (tot 1.000 euro pe mp) si Drumul Taberei (cu 1.060 euro pe metru patrat).

Nu mai putin de 1.670 de euro pe metru patrat a fost diferenta de pret dintre cea mai scumpa zona (Herastrau-Nordului - 2.560 euro) si cea mai ieftina zona (Ghencea - 890 euro), in crestere cu 20 de euro pe metru patrat, comparativ cu perioada similara de anul trecut, conform datelor publicate de Imobiliare.ro.

Sursa foto: Giannis Papanikos / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri